Beste vakman

Marc Machiels, samensteller/lasser bij Van Lierop in Heeze, heeft de Noordhofprijs in de categorie Metaal gewonnen. De Noordhofprijs is een onderscheiding voor de beste vakmensen in de Brainport Eindhoven en wordt jaarlijkse uitgereikt in meerdere categorieën.

Volgens de jury van de Noordhofprijs komen de technische vaardigheden van samensteller/lasser Marc Machiels vooral tot hun recht bij het maken van complexe, grote samenstellingen.

Volgens de jury komen de technische vaardigheden van Marc Machiels vooral tot hun recht bij het maken van complexe, grote samenstellingen. Hierbij spelen niet alleen de maatnauwkeurigheid maar ook de geometrie van het product in combinatie met het gedrag van het materiaal dat wordt bewerkt een grote rol. Wie dit totale maakproces tot een goed einde wil brengen, moet zijn vak op en top beheersen. En dat doet Machiels volgens de jury: “Bij hem staat kwaliteit voorop. Deze houding draagt hij bovendien uit door zijn kennis en vaardigheden op een sociale manier door te geven aan nieuwe werknemers die het vak nog moeten leren.”

De winnaar van de Noordhofprijs 2021 heeft zelfstandig cursussen opgezet bij Van Lierop om teamleiders en tekenaars zelf te laten ervaren wat lassen is en welke lasprocessen er binnen het bedrijf zijn. Hierdoor kunnen ze bij klantvragen bijvoorbeeld beter beoordelen wanneer MIG/MAG-lassen beter is of wanneer TIG-lassen de voorkeur verdient. Deze workshops worden door zijn collega’s zeer gewaardeerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Personeel en Opleiding

Maakindustrie Brainport wil ‘Deeltijd-ww nieuwe stijl’

10-05 Een nieuwe regeling is volgens de organisaties hard nodig. “Bedrijven in onze regio investeren…

Plaatbewerking

Van Lierop, specialist in plaat- en lasconstructies, verbindt in alle opzichten

25-02 Als specialist in plaat- en lasconstructies is Van Lierop in Heeze uitstekend in staat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X