Bibus lanceert AirTAC kogelomloopgeleidingen

Een primeur bij Bibus is het nieuwe pakket kogelomloopgeleidingen met bijbehorende accessoires van de Taiwanese pneumatiek-producent AirTAC. Het bestaat uit drie series, te weten de LSH-serie, de LSD-serie en LRM-serie.

De modellen uit de LSH- en LSD-serie zijn leverbaar voor een railbreedte van 15 tot 35 mm en de miniatuurmodellen uit de LRM-serie voor 5 tot 15 mm.

Alle modellen uit deze series zijn lineaire kogelomloopgeleidingen, die als hulpmiddel worden toegepast bij onder andere pneumatische cilinders om zeer precieze lineaire bewegingen mogelijk te maken.

Laag geluidsniveau

De modellen uit de LSH- en LSD-serie zijn leverbaar voor een railbreedte van 15 tot 35 mm en de miniatuurmodellen uit de LRM-serie voor 5 tot 15 mm. Afhankelijk van het gekozen type zijn de loopwagens (sledes) leverbaar in diverse groottes en uitvoeringen en zijn raillengtes tot 4.000 mm mogelijk. Typerend voor de kogelomloopgeleidingen uit dit pakket zijn het lage geluidsniveau, de hoge toelaatbare snelheden, de hoge draaggetallen en lange smeerintervallen. Naar keuze kunnen bovengenoemde geleidingen manueel, elektrisch en zelfs pneumatisch worden voortbewogen, dat is sterk afhankelijk van de applicatie waarvoor ze worden ingezet.

Eenvoudig selecteren

Deze hoogprecieze kogelomloopgeleidingen bieden uitkomst bij applicaties waar een lage wrijvingscoëfficient een vereiste is, een tolerantie in micronbereik of waar soepele en zeer nauwkeurige loopeigenschappen worden gevraagd. Met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde configurator kan per applicatie relatief eenvoudig de meest optimale kogelomloopgeleiding met bijbehorende loopwagen(s) (lees: slede(s)) worden geselecteerd.

AirTAC International Group produceert sinds 1988 een divers pakket pneumatiekcomponenten variërend van cilinders, ventielen en luchtverzorging tot een uitgebreid pakket pneumatiek accessoires. Componenten die wereldwijd worden ingezet in onder andere de automotive, machinebouw, metaalindustrie, elektronicasector, textielbranche, medische wereld en de voedings- en verpakkingsindustrie. Voor de ontwikkeling en lancering van dit nieuwe pakket kogelomloopgeleidingen, dat kwalitatief voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaarden, heeft AirTAC ruim 600 miljoen euro geïnvesteerd. Het complete hierboven beschreven pakket ligt op voorraad bij de AirTAC-fabriek in Italië, van waaruit Europese klanten binnen een aantal werkdagen kunnen worden beleverd.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Bibus vol ambities

08-05 “One stop-shopping en het leveren van toegevoegde waarde. Dat zijn de belangrijkste doelen voor…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema