Geruisarme vacuümplaten

Nieuw in het pakket bij Bibus zijn de MVG-series geruisarme Coval vacuümplaten met I/O-link voor het oppakken van diverse materialen als karton, papier, glas, steen, hout, metaal, plastics en carbon.

Afhankelijk van de toepassing zijn de vacuümplaten in standaard uitvoering te leveren in diverse maatvoeringen: van 150×150 tot 1200×1000 mm.

Deze modulaire handlingsoplossing is geschikt voor toepassingen in de verpakkingsindustrie. Denk onder andere aan sorteerapplicaties, pick and place-eenheden en robots.

Diverse maatvoeringen

Afhankelijk van de toepassing zijn de vacuümplaten in standaard uitvoering te leveren in diverse maatvoeringen: van 150×150 tot 1200×1000 mm. De licht uitgevoerde vacuümplaten zijn speciaal voor robotmontage voorzien van ronde hoeken en kunnen naar keuze worden uitgerust met zuignappen met standaardpatronen (mini, midi, maxi of zuignappen op maat), schuim of Coval Flex. De laatstgenoemde optie is bedoeld voor glas- en bliktoepassingen. Met de optionele functie ‘multi-zone’ kunnen zones binnen de vacuümplaat worden gecreëerd, waarbij het vacuüm in elke zone afzonderlijk kan worden geregeld. Hierdoor wordt een geoptimaliseerde handeling mogelijk gemaakt met meer flexibiliteit, minder risico op lekkage en verhoogd vacuüm.

Multi-zone

Dankzij de ingebouwde functionaliteit ‘multi-zone’ is het mogelijk om slechts een deel van de producten op bijvoorbeeld een pallet op te pakken. Volledig computergestuurd wordt in zo’n geval bepaald welke kamers vacuüm moeten worden gezogen. Om het vacuüm in de plaat te genereren, wordt standaard een venturie/vacuümpomp (CMS HD) op de vacuümplaat gemonteerd. Deze energiezuinige ‘multi-stage’ ejector met een werkdruk van 3,5 bar gebruikt 4x dezelfde perslucht om vacuüm te zuigen. Hierdoor ontstaat een krachtigere doorstroming (tot 3600 ltr/min) en wordt aanmerkelijk minder perslucht verbruikt. Zo kan in een relatief korte tijdspanne de plaat (of een deel van de plaat) vacuüm worden gezogen om snel producten op te pakken.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Bibus lanceert AirTAC kogelomloopgeleidingen

12-06 Alle modellen uit deze series zijn lineaire kogelomloopgeleidingen, die als hulpmiddel worden toegepast bij…

Toeleveren

Bibus vol ambities

08-05 “One stop-shopping en het leveren van toegevoegde waarde. Dat zijn de belangrijkste doelen voor…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?