Blechexpo weer platform voor detail- en systeemoplossingen

Alle grote machinefabrikanten zijn weer van de partij op de Blechexpo. Deze internationale vakbeurs voor plaatbewerking wordt samen met de vakbeurs voor verbindingstechniek Schweisstec gehouden van 26 tot en met 29 oktober in het beurscomplex van Stuttgart.

Zoals gewoonlijk mag de beursbezoeker weer een Blechexpo/Schweisstec met toptechnologie op hoog niveau verwachten.

De exposanten krijgen eindelijk weer eens de gelegenheid om hun nieuwe ontwikkelingen live te demonstreren. Velen van hen hebben aangekondigd dat ook daadwerkelijk te zullen doen. “De hele plaatwerkindustrie is wel weer toe aan persoonlijk contact met de klanten in de setting van een echte beurs”, zegt Georg Knauer, projectmanager Blechexpo/Schweisstec bij beursorganisator P.E. Schall.

“Bezoekers willen producten, machines en processen weer eens echt zien, voelen en ervaren en face to face gesprekken voeren.” Directeur Bettina Schall voegt daar aan toe: “Ondanks de nog steeds geldende reisbeperkingen, waardoor onze gasten vooral uit Europa en niet uit de overzeese gebieden afkomstig zullen zijn, mag de beursbezoeker zoals gewoonlijk een Blechexpo/Schweisstec met toptechnologie op hoog niveau verwachten.

Er zal veel ruimte zijn voor een intensieve uitwisseling van vakkennis. Een optimale hallenindeling en een duidelijke themastructuur zullen bijdragen aan een efficiënt en effectief beursbezoek.”

Continue veranderingen

Productieprocessen en procesketens zijn onderhevig aan continue veranderingen en de uitdagingen die dat met zich mee brengt zijn tegelijk de trends die op de beurs in Stuttgart de belangrijkste thema’s zullen vormen: digitalisering van producten en processen, verdere automatisering, software en vernetwerking, veranderende toeleverketens, de schaarste aan grondstoffen en natuurlijk de ongekende transformatie in de automobielproductie. Daarbij zijn duurzaamheid, de klimaatcrisis en milieubescherming thema’s die momenteel in alle branches worden bediscussieerd, zo ook in de plaatbewerking.

Detail- en systeemoplossingen

Zoals gebruikelijk zal de Blechexpo/Schweisstec als platform voor detail- en systeemoplossingen voor de complete procesketen innovaties en nieuwe producten op eerste klas niveau tonen voor de productie van onderdelen gemaakt van plaatmetaal, profielen en buis. Evenals de bijbehorende thermische en mechanische bewerking, snijtechnieken, bewerkingsmachines, uitrusting voor ponsen, buigen en vervormen en de bijbehorende besturingen, software en oplossingen voor handling en kwaliteitscontrole.

“Professionele bezoekers die gedetailleerde vragen hebben met betrekking tot investeringsprojecten die bij hen op de planning staan, kunnen live demonstraties op hoogproductieve machines met de bijbehorende tooling en systemen ervaren en zo een solide basis leggen onder hun uiteindelijke besluitvorming”, aldus Bettina Schall.

Virtuele showroom

De Blechexpo/Schweisstec mag dan weer live plaatsvinden, op de websites van beide beurzen bevindt zich ook de button ‘Blechexpo virtuell’ c.q. ‘Schweisstec Virtuell’, waar alle exposanten hun beursnoviteiten en producten kunnen presenteren. Dit virtuele showroom aanbod heeft zich volgens de beursorganisatie bewezen als een waardevol en nuttig instrument om het contact tussen producenten en gebruikers in beursloze tijden te onderhouden.

In de bedieningsvriendelijk gestructureerde virtuele showroom tonen exposanten hun nieuwe producten. Daarvoor geven ze naast foto’s, video’s, teksten, databladen en brochures ook de mogelijkheid om af te spreken voor spannende webcasts, waarvoor bezoekers zich direct in de showroom kunnen aanmelden.

Congressen en Blechexpo Award

Naast de vakbeurs omvat de Blechexpo ook het Blechexpo-forum, een congres met bijdragen van exposanten en kennisinstituten en -organisaties. Tevens wordt het Stahl-Konvent gehouden, waar ondernemingen en brancheverenigingen spreken en discussiëren over de trends en thema’s in de branche. Bovendien worden op de eerste beursdag de Blechexpo awards uitgereikt in drie categorieën: omvorm- en stanstechniek, scheidings- en verbindingstechniek en oppervlaktetechniek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

Plaatbewerking

Voortman met live online demo’s op Blechexpo

20-10 Via een live online verbinding met het Voortman Experience Center in Rijssen kunnen bezoekers…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Plaatbewerking

Q -Fin presenteert SmartLink

19-10 Zoals de meeste aanbieders van ontbraammachines is Q-Fin verhuisd naar hal 5 van het…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X