Blozo start productiestraat voor prototypes

Blozo, specialist in plaat- en constructiewerk, heeft een productiestraat in bedrijf genomen waarmee het snel en kostenefficiënt prototypes met een kleine oplage kan produceren.

Het Vlaardingse metaalbedrijf richt zich daarmee op Research & Developmentafdelingen van innovatieve producenten, zodat zij hun ontwerpen in de ontwikkelingsfase beter kunnen testen. “De nieuwe productiestraat is vooral bedoeld om ontwerpers van R&D-afdelingen op weg te helpen”, zegt Tactiek- & Innovatieadviseur Arno Volgering van Blozo. “In feite stellen we onze kennis en kunde ter beschikking aan R&D-ontwerpers.”
De speciale productiestraat heeft het voordeel dat Blozo een ontwerp in de ontwikkelingsfase snel in een kleine oplage kan produceren, zodat de R&D-afdeling het ontwerp vervolgens in de praktijk goed kan testen.

Schat aan ervaring
“Bij onze mensen zit een schat aan ervaring als het gaat om de productionele aspecten van een ontwerp”, zegt Volgering. “Zij kunnen ook meedenken mee over hoe het ontwerp het slimst kan worden geproduceerd. Zo profiteren onze klanten al in de ontwerpfase van onze kennis als leverancier.”

De productie van een prototypeonderdeel levert voor fabrikanten in de praktijk vaak problemen op, waardoor zij deze niet optimaal kunnen testen. “Soms gaat het om complexe ontwerpen, vaak ook niet”, zegt Volgering.  “Of een ontwerp nou complex is of niet, we moeten een machine speciaal voor dat ene ontwerp instellen. Dit levert opstartkosten op. Bovendien kunnen niet alle metaalbedrijven snel schakelen naar de productie van kleine volumes”, zo somt Volgering de moeilijkheden bij dit soort kleinschalige producties op. “Wij konden dat soort producties ook niet zomaar tussendoor draaien. Vandaar dat we er nu een speciale productiestraat voor hebben ingericht.”

Winnaar Ridder Customer Innovation Award
Bij Blozo staat de ontwikkeling van werknemers centraal. Om die reden komen innovaties regelmatig van de werkvloer. De speciale productiestraat is dan ook niet de enige noviteit. Onlangs won Blozo de Ridder Customer Innovation Award voor de wijze waarop het bedrijf met slimme oplossingen zijn processen optimaliseert. Zowel de prijswinnende innovatie als de nieuwe productiestraat voor prototypen komen voort uit het nieuwe QRM-beleid.

“Binnen ons QRM-beleid staat samenwerken centraal”, zegt Michael Röder, Strategie & Innovatieadviseur bij Blozo. “Door samen te werken verbeteren we onze processen. Daarbij past ook dat we kijken naar nieuwe samenwerkingsvormen met onze klanten. Als we erin slagen in een eerder stadium met R&D-afdelingen samen te werken en onze kennis in te brengen, dan resulteert dat in betere producten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

QRM-fundament versterkt kracht van Blozo

30-01 Bij metaalbewerkingsbedrijf Blozo in Vlaardingen is in een jaar tijd veel veranderd. Er heerst…

Automatisering

Blozo durft te groeien en pakt de tijd

21-03 Het is afgelopen met de proefballonnetjes die te pas en te onpas bij Blozo…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X