Digitale precisie-kotterkop met geïntegreerde demping

0

Bigkaiser, producent van kottergereedschappen, introduceert de EWD Smart Damper. Dit is een precisie-kotterkop met innovatieve gepatenteerde dempingtechnologie en digitale aflezing. De EWD Smart Damper reduceert vibraties bij het bewerken van diepe boringen en zorgt daarmee voor een betere oppervlaktegesteldheid en maatvoering.

Bij de bewerking van diepe boringen moest voorheen met sterk gereduceerde snijsnelheden worden gewerkt om trilling te voorkomen. Met als gevolg lange bewerkingstijden en moeizame maatvastheid. De EWD Smart Damper overwint dit probleem en staat hoge snijsnelheden toe met als resultaat kortere bewerkingstijden, een tot tienvoudig verhoogde productiviteit en dito standtijd van de wisselplaat.

Nieuwste digitale technologie
Tests hebben uitgewezen dat met duidelijke tijdbesparing trillingvrij diepe boringen bewerkt kunnen worden. Zo is het dus bijvoorbeeld mogelijk met een uitsteeklengte van 410 mm en een snijsnelheid van 450 m/min in staal een voeding van 150 mm/min te bereiken.

Naast zijn dempende eigenschappen beschikt de EWD Smart Damper ook over de nieuwste digitale technologie. De kotterkop heeft een groot display, dat de ingestelde waarde op 0,001 mm op diameter nauwkeurig toont. Dit helpt bedienersfouten te vermijden en maakt gecompliceerde noniusmarkeringen overbodig. De digitale uitlezing kan met één druk op de knop ‘genuld’ worden en heeft een automatische slaapstand. Bij het inschakelen van het display wordt altijd de laatst ingestelde waarde weergegeven.

Groot diameterbereik
De EWD Smart Damper is 100% compatibel met het bestaande Kaiser CK-modulair systeem. Gereedschapscombinaties met een uitsteeklengte tot 10xD zijn mogelijk. Door de beschikbaarheid van meerdere wisselplaathouders kan een groot diameterbereik worden afgedekt, bijvoorbeeld 68-150 mm met één EWD68 Smart Damper.

De EWD Smart Dampers zijn per direct verkrijgbaar in drie varianten voor diameters 41 t/m 150 mm. Tevens zijn er Smart Dampers beschikbaar als Kaiser modulair verlengstuk voor conventionele kotterkoppen en als opsteekdoorn voor frezen.

Heku Tools vierkant achter de vakmensen van morgen
Heku Tools is ‘proud sponsor’ van de VakkanjerWedstrijden voor jonge technische talenten. Voor het wedstrijdonderdeel CNC-frezen stelt de verspanings- en spantechniekspecialist uit Kaatsheuvel al enkele jaren hardmetalen gereedschappen van Mitsubishi en klemmen van Allmatic beschikbaar.

Tijdens de TechniShow vonden de finales plaats in diverse wedstrijdvakken. Niet alleen in CNC-frezen, maar ook in CAD-tekenen, CNC-draaien, Industriële Automatisering, Machinebankwerken fijnmechanisch, Onderhoudsmontage, Plaatconstructie en Mobiele Robotica. In totaal hebben 85 jonge technische talenten de afgelopen weken gestreden om de Nederlandse titel in zestien wedstrijdvakken. De nieuwe kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills 2016 (1-3 december, Gotenburg).