Bouw megacomplex Airblast van start

0
1839

Op het Alkmaarse business park Boekelermeer  is de eerste schop in de grond gezet voor de nieuwbouw van Airblast Groep. Om te beginnen komen hier het nieuwe hoofdkantoor en magazijn van Airblast en Airblast-Abrasives. In een volgende fase wordt er ook nog een productiehal gerealiseerd.

Deze units waren tot dusver gevestigd in Heerhugowaard op een terrein van 1.500 vierkante meter. Op de nieuwe locatie in Alkmaar wordt echter ingezet op een locatie van 11.000 vierkante meter en verwacht men binnen drie jaar door een uitbreiding van werkzaamheden het aantal huidige werknemers te verdubbelen naar vijftig. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van circa 6 à 8 miljoen euro.

De uitbreiding naar Boekelermeer is nodig om de nieuwe strategie van Airblast Groep uit te rollen, waarbij de productie wordt opgestart van hoogwaardige branchegerelateerde apparaten die ook in China verkocht worden. De locaties in Alkmaar functioneren hierbij als centraal distributiepunt voor de wereldwijde vestigingen.

De Airblast Groep (ABV) is een wereldwijd opererende organisatie, waarvan het hoofdkantoor naar Alkmaar komt. Cees Bekink richtte Airblast in 1974 op en verkocht het in 2012 aan de Chinese Shandong KaiTai Group Ltd, waarna het door enkele overnames razendsnel groeide. Zo sloeg de firma haar slag in Australië en werd in Amersfoort Sybrandy overgenomen, een bedrijf dat zich richt op de productie van spuit- en straalcabines. Eind 2014 werd hierbij ook Airblast-Abrasives opgericht. Dit bedrijf focust zich volledig op de verkoop van het straalmiddel, dat door KaiTai wordt geproduceerd.

Een delegatie van Chinese hoogwaardigheidsbekleders was zaterdag bij de start van de bouw aanwezig. Onder toeziend oog van loco-burgemeester Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar, voltrokken mevrouw Yin Yanling (loco-burgemeester van Zouping County), Wang Ruiguo (general manager van Airblast moedermaatschappij Shandong KaiTai), Francis Chua (managing director Airblast Group) en Cees Bekink  (vice-chairman of the KT-Airblast holding compay) de officiële handeling.