Brimotech introduceert nieuwe instelbare dempers

0

Brimotech heeft samen met partner Vapsint nieuwe instelbare dempers ontwikkeld.

“Na diverse geluiden vanuit de markt waarbij steevast de (te) hoge kostprijs voor een instelbare demper naar voren komt, is besloten een nieuw type te ontwikkelen dat met de bestaande technieken en machinepark geproduceerd kan worden. Hierdoor is de kostprijs aanzienlijk lager dan instelbare dempers uit met name de diverse Duitse producties”, zegt Michiel Brokkaar van Brimotech in Lelystad.

Eenvoudig in te stellen

Deze dempers zijn heel eenvoudig in te stellen door middel van het verdraaien van de zuigerstang ten opzichte van de cilinder in geheel uitgeschoven positie. Met name voor applicaties waarbij altijd dezelfde afmeting demper wordt toegepast maar veelal andere dempkrachten, zijn deze dempers de oplossing. Ook voor protobouw waarbij de fysieke maatvoeringen bekend zijn maar de juiste dempkracht nog onbekend, zijn deze instelbare dempers perfect. Na het instellen op de gewenste demping kan deze naar Brimotech retour en zal de juiste specificatie worden gemeten en vastgelegd voor eventuele serieproductie in een vaste uitvoering. Deze dempers zijn voorzien van metrisch draad aan beide zijden waardoor veel typen aansluitdelen mogelijk zijn.

Maatwerk is waar Brimotech groot in is, daarom zullen deze dempers óók klantspecifiek geproduceerd worden, naast een aantal standaard maatvoeringen.  RVS316 is tevens een mogelijkheid.