Brimotech viert tienjarig jubileum

Brimotech Solutions uit Lelystad bestaat tien jaar. Het bedrijf is 1 januari 2011 gestart met de engineering van ‘alles wat kan of zou moeten bewegen’. Inmiddels heeft het ingenieursbureau zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van gasveren en dempers. In samenwerking met het Italiaanse Vapsint, dat de productie van de desbetreffende gasveren en dempers uitvoert, levert de onderneming oplossingen aan heel Europa en zelfs Amerika en Azië.

Michiel Brokkaar, oprichter van Brimotech, is verheugd over het jubileum. “Dankzij de intensieve samenwerking met Vapsint hebben we hele korte lijnen tussen klant, ontwikkeling, productie en levering. Daardoor kunnen we binnen korte tijd klantspecifieke oplossingen realiseren. Daar zit echt onze kracht.”

Spannende stap

Michiel Brokkaar is in 2011 gestart met Brimotech Solutions. Vanaf een zolderkamer richtte hij zich in eerste instantie op de engineering van mechanische systemen in de breedste zin van het woord. Brokkaar: “Ik speelde al lang met het idee om ondernemer te worden. In 2010 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en besloten om een ingenieursbureau op te starten om voor opdrachtgevers mechanische systemen te verbeteren en te ontwikkelen.”

Brokkaar kan zich nog goed herinneren dat het een spannende stap was, omdat de economie zich op dat moment midden in een financiële crisis bevond. “Ik had een budget vrijgemaakt om te kunnen starten en daarmee moest ik het doen. Het was een uitdaging om in de crisis een eigen bedrijf te beginnen, maar ik wist ook dat als ik het zou overleven, de toekomst er goed uit zou zien. En dat blijkt want we zijn inmiddels tien jaar verder.”

Gasveren en dempers

In 2012 kwam Brimotech in aanraking met Vapsint, een van Europa’s grootste fabrikanten van gasveren en dempers uit staal en RVS316L. Dankzij de intensieve samenwerking tussen Brimotech en Vapsint, kunnen de twee partijen optimaal van elkaars expertise profiteren. “In eerste instantie was het doel van de samenwerking om de verkoop en ondersteuning voor Noord Europese klanten te organiseren. Al snel werd dit verder uitgebreid en is Brimotech een belangrijke partner in de gehele (door)ontwikkeling van gasveren, dempers en aanverwante producten. Onze ingenieurs staan in direct contact met de design- en productie-ingenieurs in Italië.

Door deze directe lijn kan Brimotech snel schakelen en in samenwerking met de opdrachtgever de beste oplossing ontwikkelen voor elke applicatie”, aldus Brokkaar. Inmiddels heeft Brimotech een eigen pand in Lelystad en werken drie à vier mensen dagelijks aan de ontwikkeling van gasveren en dempers. De ingenieursactiviteiten heeft het bedrijf helemaal toegespitst op systemen van klanten die gasveren en dempers afnemen.

Onderscheiden door engineering

Brokkaar kijkt terug op een aantal mooie mijlpalen en ontwikkelingen: “We hebben de laatste jaren een aantal mooie klanten binnengehaald, waaronder bijvoorbeeld diverse overheden in binnen- en buitenland. Op het moment dat zulke opdrachtgevers zaken met je willen doen, is dat een teken dat we goed op weg zijn. Daarnaast hebben we diverse octrooien op gasveren gekregen, waardoor we ons op technisch vlak kunnen blijven onderscheiden.

Ook is Brimotech sinds 2019 zelfs een officieel geregistreerd gasveermerk. Daar zijn we ontzettend trots op.” Brimotech onderscheidt zich in de markt door hun eigen engineering en de grote kennis van productie in RVS316. Hierdoor heeft het bedrijf ook in de toekomst een sterke uitgangspositie. “We verwachten dat de vraag naar klantspecifieke producten in de toekomst alsmaar toe zal nemen. Met alleen standaard producten kunnen we niet concurreren met landen als China. Alleen door een flexibele instelling en door snel pasklare oplossingen van de hoogste kwaliteit te leveren, kunnen we ons nu en in de toekomst blijven onderscheiden”, besluit Brokkaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

DICTATOR start nieuwbouw

09-12 Op 7 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van DICTATOR Productie.…

Toeleveren

Brimotech introduceert nieuwe instelbare dempers

07-10 Brimotech heeft samen met partner Vapsint nieuwe instelbare dempers ontwikkeld. “Na diverse geluiden vanuit…

Toeleveren

ACE gasveren vereenvoudigen Covid-19 diagnose

24-08 Vooral tijdens de coronapandemie hebben intensivisten snel röntgenfoto’s van de longen van geïnfecteerde patiënten…

Toeleveren

Gasverenspecialist Brimotech verhuist

08-06 Brimotech Solutions zwemt graag tegen de stroom in. Ondanks de huidige moeilijke economische omstandigheden…

Werkplaatstechniek

Indumation succes voor ACE Stoßdämpfer

01-03 Van 6 tot en met 8 februari vond in Kortrijk Xpo voor de vijfde…

Automatisering

ACE presenteert online calculatietool voor gasveren

28-02 Engineers kunnen sinds kort op de Duitse website van ACE Stoßdämpfer gasveren op maat…

MetaalNieuwsPunten

Brimotech levert (RVS316) gasveren tot 5200N

23-08 Brimotech Solutions heeft samen met productiepartner Vapsint de range aan gasveer mogelijkheden uitgebreid. Diverse…

Toeleveren

Brimotech blijft groeien

23-08 Vanwege de gezonde groei met name op de Duitse markt zal Brimotech Solutions per…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X