B&S Technology bestaat 75 jaar

Tilburg staat van oudsher bekend om haar vele gereedschapsmakerijen. Tegenwoordig is daar nog slechts een handvol van over. Een van de toonaangevende bedrijven in deze maakindustrie is B&S Technology. Ze bestaan dit jaar 75 jaar.

Het machinepark van B&S Technology is uitgebreid met nieuwe CNC draai- en freesbanken en draadvonkmachines. Robotisering zorgt voor verdere optimalisatie van het productieproces.

B&S is van oorsprong een familiebedrijf met vakmensen die de technische uitdaging niet uit de weg gaan. Het zijn specialisten op het gebied van verspanen van een grote diversiteit aan metaal- en kunststofsoorten voor nationale en internationale opdrachtgevers. Ze bewerken mono-onderdelen en complete productsamenstellingen in verschillende formaten, van de omvang van een luciferdoosje tot de grootte van een koelbox. Ook hebben ze al vijftien jaar ervaring in het bewerken van 3D-metaal geprinte onderdelen. Dit alles met uitermate hoge nauwkeurigheid, kwaliteit en cleanliness.

Investeren en uitbreiden

B&S Technology heeft de afgelopen 75 jaar zijn ups en downs gehad maar onder de vlag van het nieuwe management zit het bedrijf de laatste jaren sterk in de lift. De afgelopen twee jaar heeft B&S flink geïnvesteerd. Het machinepark is uitgebreid met nieuwe CNC draai- en freesbanken en draadvonkmachines. Robotisering zorgt voor verdere optimalisatie van het productieproces. En ze zijn trots op de compleet nieuwe geconditioneerde cleanroom. Met focus op het ontzorgen van klanten in de markten semicon, medisch, automotive, aerospace, optics machinebouw, food en R&D ontwikkelingen is clean produceren het devies voor de komende jaren.

Met focus op het ontzorgen van klanten in veeleisende markten heeft B&S Technology geïnvesteerd in een geconditioneerde cleanroom.

Met focus op het ontzorgen van klanten in veeleisende markten heeft B&S Technology geïnvesteerd in een geconditioneerde cleanroom.

Partner tot in detail

De verspaningsmarkt biedt mooie groeikansen voor B&S. De vraag naar productbewerkingen zal in 2030 zijn verdubbeld, zo luiden de voorspellingen. Met de recente strategische overname van TMF (Tilburgse Machine Fabriek) als flexibele productiecel en prototyping, is het bedrijf uitgegroeid tot ketenpartner, one-stop-shop en specialist in precisiewerk. B&S Technology is trots op 75 jaar ondernemerschap. Als partner tot in detail blijft ze haar klanten ontzorgen en kijkt ze met vertrouwen naar de toekomst.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Nobby Assmann wint fotowedstrijd P.K.M.

07-06 De inzendingen waren zeer divers: antieke lastrafo’s op een houten kar, een zelfgemaakte draaibank,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?