BVS Sociaal Metaal eerste metaalbedrijf met PSO 30+ certificering

BVS Sociaal Metaal, onderdeel van de ERBA Groep, in Veenendaal heeft het PSO 30+ keurmerk behaald. Op zaterdag 13 maart ontving directeur Jolanda van Soest het certificaat uit handen van Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie en Carola Schouten, minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Minister Carola Schouten (links) en fractievoorzitter Gert-Jan Segers (rechts) van de ChristenUnie op bezoek bij BVS Sociaal Metaal om het PSO 30+ keurmerk te overhandigen aan Jolanda en Erwin van Soest.

BVS Sociaal Metaal is het eerste metaalbedrijf in Nederland dat deze erkenning krijgt. Het keurmerk geeft aan dat het bedrijf aan de eisen voldoet van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het totaal aantal medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt door middel van een onafhankelijke audit van het PSO-schema. De certificering maakt zichtbaar dat een bedrijf zich sterk maakt om mensen, met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Ook toont de certificering aan dat dit op een kwalitatief goede manier gebeurt.

Inclusieve samenleving

Jolanda van Soest, directeur van BVS Sociaal Metaal legt uit: “Wij zijn een zelfstandig opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in metaalbewerking, zoals lassen, zetten, tappen, boren en ponsnibbelen. Bij ons gaat het verder dan produceren alleen. Wij vinden dat iedereen een plek verdient in de maatschappij. Ook als je, om welke reden dan ook, het niet makkelijk hebt op de arbeidsmarkt. Werk maakt een groot deel uit van het bestaansrecht van de mensen. Daarom bieden wij deze mensen de kans om een doel te hebben, daarnaartoe te werken en daarmee het allerbeste uit zichzelf te halen.

Voor de foto buiten mochten de mondkapjes weer af bij Erwin en Jolanda van Soest en de leden van de ChristenUnie die op campagne waren voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Voor de foto buiten mochten de mondkapjes weer af bij Erwin en Jolanda van Soest en de leden van de ChristenUnie die op campagne waren voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Met de PSO 30+ erkenning kunnen we nog beter laten zien waar we voor staan. Niet alleen binnen BVS Sociaal Metaal, maar ver daarbuiten. Het is belangrijk dat beleidsmakers zich uitspreken over sociaal ondernemen. Als overheden de PSO-kernwaarden waarderen, kunnen wij samen meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Dat geeft ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde en daar is iedereen bij gebaat. Daarom zijn er we er ook blij mee dat Gert-Jan Segers en Carola Schouten ons bedrijf hebben gezien en het PSO certificaat aan ons wilden uitreiken. Op deze manier kunnen we extra aandacht vragen voor dit onderwerp op de politieke agenda.”

PSO 30+ (ABW) en de aanbestedingswet

De 30+ variant van de certificering is de hoogst haalbare trede op de prestatieladder. Daarmee voldoet een bedrijf aan de eisen in artikel 2.82 van de aanbestedingswet. Op grond van dit artikel kunnen aanbestedende partijen opdrachten voorbehouden aan sociale bedrijven. Steeds meer publieke opdrachtgevers nemen PSO 30+ op in hun inkoopvoorwaarden. Door het PSO 30+ certificaat te voeren hoopt BVS Sociaal Metaal bedrijven, die vanuit bepaalde richtlijnen sociaal moeten ondernemen, aan te trekken. Daarnaast motiveren zij op deze manier ondernemers om bewust te kiezen voor samenwerkingen met sociale ondernemingen en om zelf ook meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

BVS Sociaal Metaal trots op erkenning

03-10 De juryvoorzitter omschreef BVS Sociaal Metaal als ‘een prachtige combinatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen,…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

Nieuwe website ERBA Groep gelanceerd

31-07 De ERBA Groep groeit en professionaliseert. Hierbij past een geheel nieuwe website, die onlangs…

Plaatbewerking

ERBA buisbewerking gaat geen uitdaging uit de weg

31-03 Bij ERBA heeft veel vernieuwing en innovatie plaatsgevonden, waardoor het bedrijf met name de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV