Cadmes Event over engineeringuitdagingen

Softwareleverancier Cadmes organiseert op woensdag 11 oktober het jaarlijkse Cadmes Event met als thema Challenging your Engineering. Tijdens dit event wordt SolidWorks 2018 gepresenteerd en de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsorganisaties gestimuleerd via een hackathon en live certificeringsexamens. Verder is er speciaal managementprogramma over het versnellen van innovatie en procesoptimalisaties om de concurrentie voor te blijven.

Bedrijven willen hun processen optimaliseren en ‘time-to-market’ verkorten om in te spelen op de klantbehoeften en engineeringuitdagingen van morgen. Het Internet of Things (IoT), 3D-printen en robotisering gaan de maakindustrie en andere markten de komende jaren ingrijpend veranderen. Op 11 oktober is te zien hoe bedrijven daarop kunnen inspelen, bijvoorbeeld met SolidWorks 2018. Ook worden engineers en managers geïnspireerd met informatie over nieuwe productietechnieken, virtual reality toepassingen en de transitie van engineering-to-order naar configure-to-order.

Value chain, flexibility, customer intimicy
Tijdens een speciaal managementprogramma rondom de thema’s value chain, flexiblity en customer intimicy, kunnen zo’n 100 managers uit de industrie zich op interactieve wijze voorbereiden op de belangrijkste businessuitdagingen van morgen. Daarbij maakt Cadmes onder andere gebruik van het Smart Industry-model, inspirerende Pecha Kucha-presentaties en ronde tafel gesprekken.

Hackathon en live examens
Op het Cadmes Event 2017 wordt tevens jong talent uitgedaagd, tijdens een hackathon waarin studententeams oplossingen bedenken voor een engineeringuitdaging van een innovatieve klant van Cadmes. Zo maken alle deelnemers op een creatieve wijze kennis met toekomstige engineers en hun onderwijs. Tenslotte worden de ontwerp- en engineeringcompetenties van zo’n 80 studenten op het event geëxamineerd, tijdens een live SolidWorks CSWA-certificering.

Het Cadmes Event wordt gehouden in congrescentrum Spant in Bussum.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Cadmes maakt PLM bereikbaar voor MKB-maakbedrijven

12-03 Meer dan 30 jaar ervaring in de industrie heeft Cadmes in staat gesteld om…

Automatisering

Ridder Connect geeft inkijk in automatisering in de maakindustrie

20-08 Op woensdag 26 september vindt in het Utrechtse DeFabrique het evenement Ridder Connect plaats.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV