Cellro op AMB 2018: Elevate en Xcelerate

Op de aanstaande AMB, van 18 tot 22 september in Stuttgart, zal Cellro haar nieuwe automatiseringsoplossing voorstellen: Elevate. Het systeem, dat wordt gebruikt voor het beladen en ontladen van CNC-machines, bouwt voort op dezelfde modulaire technologie van Cellro als het bekende Xcelerate-systeem.

Het systeem is vergelijkbaar in zijn compactheid, veelzijdigheid en gebruiksgemak waarmee het producten en fixtures afhandelt bij CNC-machines. Het verschil is echter dat het nieuwe systeem meer gewicht kan afhandelen, meer opslagruimte biedt en kan worden gebruikt aan twee machines tegelijk.

Elevate: goede verticale opslagcapaciteit
Het grote voordeel van Elevate is meer opslagcapaciteit met een minimale voetafdruk. Het uiterst lange en slanke ontwerp van het systeem laat de gebruiker toe tot wel 28 trays op te slaan, op een vloeroppervlak van slechts 2,8 m² tot 5 m², afhankelijk van de gekozen configuratie. Dit komt neer op 14 m2 aan opslagcapaciteit . Elevate bouwt voort op bestaande modulaire technologieën van Cellro en verenigt ze in een gestandaardiseerd systeem. Het is compatibel met veel modules die ook worden gebruikt met Xcelerate, waardoor gebruikers het systeem kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften – vanaf het begin. Doordat de verloren ruimte tot een minimum beperkt wordt en de robot minder tijd nodig heeft om zich van de machine naar de tray te verplaatsen is de Smart Storage-technologie van Elevate ook interessant, omdat ze zorgt voor een betere kostenefficiëntie. Tijdens de AMB zal het model van 1,6 m bij 4 m worden voorgesteld, zal tegelijkertijd producten afhandelen aan twee machines, en zo zijn efficiëntie in zowel productafhandeling als opslag demonstreren.

Xcelerate en hoe meerdere series te combineren
Ook Xcelerate staat tijdens AMB in de spotlight. Zo zal Xcelerate X10 haar compactheid en gebruiksvriendelijke bediening demonstreren, en zal er ook een tweede Xcelerate X20-systeem worden getoond dat specifiek is uitgerust met de Fixture Exchange- en transportkarmodules. Dit stelt de gebruiker in staat om meerdere freesseries samen te voegen tot één onbemande productiecyclus. De Collet Exchange-module van Cellro is een vergelijkbare technologie om meerdere draaiseries te combineren.

Cellro op AMB 2018
Cellro heeft niet alleen een eigen stand op de AMB, maar zal ook bij diverse partners te zien zijn. Zo toont Gressel AG een efficiënte op een klem gebaseerde oplossing voor onderdeelafhandeling bij freesmachines, dat volledig is geïntegreerd met Xcelerate. Verder zal GF Machining Solutions de Xcelerate X20 demonstreren naast een Mikron MILL S 400 U. Dit is een bijzondere opstelling, omdat Xcelerate zo achter de machine wordt geplaatst en de voorkant zo volledig toegankelijk blijft.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Cellro opent vestiging in Duitsland

15-09 Cellro krijgt in Brackenheim, vlakbij Heilbronn, de beschikking over een pand met een kantoor…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Plaatbewerking

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC-machines

06-09 Mebema is opgericht door Stan Reijrink, die zijn eerste transacties reeds heeft uitgevoerd. Hij…

Automatisering

Archimes Drive laat productierobot veel meer werk leveren

18-08 IMSystems heeft een € 3 miljoen series-A-investering opgehaald van Finindus, Linamar en InnovationQuarter. De…

Verspanen

GF Machining Solutions legt focus op medische technologie

23-07 Het Medical Solutions Center herbergt alle machines (lasermachines, 3D-metaalprinters, bewerkingscentra en draad- en zinkvonkmachines)…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Automatisering

Fanuc produceert 750.000ste robot

05-07 Op dit moment produceert Fanuc ongeveer 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken…

Verspanen

GF Machining Solutions ondersteunt KSF bij ontwikkeling van medische productieprocessen

16-06 KSF is gevestigd in Tuttlingen (D) en is onderdeel van Hochschule Furtwangen, een van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X