Ceratizit en CAD2M bundelen krachten

Gereedschapsspecialist Ceratizit en CAD2M, specialist in CAD/CAM/PDM/PLM oplossingen, bundelen hun krachten in het nieuwe Technical Center van Ceratizit in Roosendaal.

Wesley Rouwenhorst, Bussiness Development Manager bij CAD2M, en het salesteam van Ceratizit zijn verheugd over de samenwerking.

Het doel van de samenwerking is het delen van kennis en expertise met betrekking tot productietechnologie en procesoptimalisatie.

Kennis delen

Het Technical Center van Ceratizit huisvest de nieuwste technologieën en apparatuur. Het gaat een belangrijke rol spelen bij het geven van producttrainingen, het testen van verspanende gereedschappen en bij het uitwerken van klantcases. Hierbij staat het delen van kennis centraal.

Organisaties ontzorgen

“Net als Ceratizit wil CAD2M zich verder ontwikkelen als kennispartner binnen de maakindustrie”, zegt Wesley Rouwenhorst, Bussiness Development Manager bij CAD2M.

“Toen we werden getipt over hun plannen, hebben we vrij snel contact opgenomen om te sparren over een mogelijke samenwerking. Al snel bleek dat onze ambities naadloos op elkaar aansluiten. Uiteindelijk willen we kennis bij elkaar laten komen om zo organisaties totaal te kunnen ontzorgen.”

Complexe vraagstukken

De twee partners willen middels seminars en informatiesessies klanten informeren over productietechnologie, procesoptimalisatie en digitalisering. “De afgelopen jaren hebben we in de praktijk ervaren dat klanten steeds vaker met complexe vraagstukken bij ons terechtkomen. Vaak gaat dit over de maakbaarheid van een product en over de benodigde gereedschappen en bewerkingsstrategieën. Echter neemt ook de behoefte aan kennis over bijvoorbeeld procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering toe. Dankzij de samenwerking met CAD2M kunnen we in het Technical Center het hele spectrum behandelen”, zegt Tinus Zuetenhorst, directeur van Ceratizit Nederland.

CAD/CAM en gereedschap

In het kader van het partnerschap heeft CAD2M de SolidCAM software beschikbaar gesteld en verzorgt het de aansturing van de CNC-machines en het scholen van de operators. Dit stelt Ceratizit in staat werkstukken te ontwerpen, te programmeren, te simuleren en vervolgens ook daadwerkelijk te verspanen. Hierdoor kunnen bezoekers in het Technical Center stapsgewijs zien en ervaren wat de verschillende bewerkingsstrategieën en verspanende gereedschappen voor effect hebben op de productiviteit, kwaliteit en standtijd.

Totaaloplossingen

Naast reseller van bekende softwareoplossingen zoals Solidworks/3DExperience en SolidCAM, is CAD2M vooral ook gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen. “We zitten midden in een digitaliseringstransitie. We merken dat de vraag naar kennis over hoe een volgende stap te maken in het proces van aanvraag tot oplevering, steeds groter wordt. Daarbij gaat het niet meer alleen om software maar juist vooral om het proces daaromheen. Hoe behoud je alle data en zet je data in op de juiste plek, op het juiste moment? Met de kennis, kunde en mogelijkheden die we hebben, zorgen we ervoor dat we het cement tussen de bouwstenen kunnen zijn en processen naadloos met elkaar kunnen laten communiceren en verbinden”, vertelt Rouwenhorst.

Aan het denken zetten

CAD2M zal tijdens diverse seminardagen aantonen hoe het koppelen van processtromen kan bijdragen aan een hogere proceszekerheid en kortere doorlooptijden. Het doel van de specialist in software en (maak)processen is om klanten die vastzitten in het proces aan het denken zetten. Naast het geven van interessante seminars zal CAD2M het Technical Center ook gebruiken als democentrum voor klanten en prospects uit het zuiden van het land en België.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Verspanen

Ceratizit introduceert standaard voor CO2-voetafdruk hardmetaal

19-07 In combinatie met een score- en classificatiesysteem belooft de hardmetaalspecialist een grotere transparantie met…

Verspanen

Belangrijke rol voor Technical Center Ceratizit

07-06 In het Technical Center kunnen technisch vertegenwoordigers met twee moderne bewerkingsmachines aan de slag…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Ceratizit wil koploper in duurzaamheid worden

13-10 Executive Board Member Thierry Wolter kondigde de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, die de hele toeleveringsketen zullen…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

CNH Industrial Belgium optimaliseert twintig jaar oude machine met ToolScope

27-08 CNH is een van de eerste gebruikers van ToolScope in Nederland en België. De…

Verspanen

CERATIZIT Rally Maniacs gaat de strijd aan in Dakar Rally

30-05 Een ambitieus plan dat CERATIZIT ondersteunt met een sponsorovereenkomst. De komende maanden presenteert CERATIZIT…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?