CMZ introduceert nieuwe TTL draaibank

0

CMZ, producent van CNC-draaimachines, heeft het nieuwe machinemodel TTL geïntroduceerd. Dit is een draaimachine die is ontwikkeld voor een hoog productieniveau en nauwkeurig bewerken.

De TTL onderscheidt zich doordat deze draaibank in tegenstelling tot machines van andere producenten, wier spindels en/of X- en Y-assen functioneren met aandrijfriemen, geen enkele riem bezit. Daarnaast beschikt het nieuwe model over een aantal interessante technische eigenschappen, zoals subspindels met X3 en Z3. Dit betekent dat naast horizontaal bewegen de subspindel ook verticaal beweegt. Ondanks de uitrusting met twee turrets maakt de beweging van de subspindel simultaan bewerken met drie kanalen mogelijk. Tevens is er de mogelijkheid om een opname op te bouwen op het bovenste deel van de subspindel voor het produceren van lange delen. De machine is voorzien van een geïntegreerde motor voor de aangedreven gereedschappen (14 kW, 42 Nm, 12000 rpm).

Het bed staat 60 graden schuin met het oog op een goede spaanafvoer en ergonomie. De nieuwe machine is volgens CMZ geschikt voor tal van industriële toepassingen en processen, maar voordelen doen zich vooral gelden bij het nauwkeurig draaien. De kracht van de machine ligt in de productie van schroeven, bouten, assen en in het algemeen de bewerking van stafmateriaal. De TTL hoeft zich echter niet te beperken tot het bewerken van stafmateriaal, maar kan ook met portaalsysteem en een automatisch delenmagazijn worden uitgerust. CMZ wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas in Maasbree.