Cobotopleiding-in-a-box

Universal Robots maakt het voor technische scholen en andere onderwijsinstellingen makkelijker om de opkomende robotica-technologie in hun onderwijs te integreren. De cobotfabrikant stelde hiervoor een pakket samen dat alle nodige hardware en software bevat, inclusief een certificering voor de docent die hiermee aan de slag wil gaan én voor de studenten. Hiermee worden studenten beter voorbereid op een eventuele baan binnen het groeiend aantal bedrijven dat gebruik maakt van deze opkomende robottechnologie

Het pakket bestaat uit een UR-cobot, een assemblagelijn en 3D-geprinte oefenelementen voor diverse taken, zodat studenten en docenten de vele mogelijkheden van de cobot kunnen simuleren en verkennen.

Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden biedt binnen het onderwijs op het gebied van robotprogrammering. Het pakket bestaat uit een UR-cobot, een assemblagelijn en 3D-geprinte oefenelementen voor diverse taken, zodat studenten en docenten de vele mogelijkheden van de cobot kunnen simuleren en verkennen. Ook digitale leermiddelen en videolessen zijn inbegrepen, zodat de theorie kan worden toegepast wanneer dat het beste uitkomt voor het dagelijkse onderwijs.

Nieuw robotica-avontuur

“De essentie is dat scholen en docenten de mogelijkheid krijgen hun leerlingen een professionele opleiding te bieden in het gebruik van de innovatieve cobots van Universal Robots”, zegt Mikkel Vahl, Education Manager bij Universal Robots. “Tijdens de cursus verwerven de studenten dezelfde kennis als een professionele cobotoperator, terwijl ze tegelijkertijd een certificaat behalen. Dit geeft hen een voorsprong in hun carrière en een goed platform om aan een nieuw robotica-avontuur te beginnen.”

Volgens Vahl heeft de onderwijssector de robotica al omarmd en verwacht Universal Robots dan ook een grote vraag naar het nieuwe opleidingspakket. “Onderwijsinstellingen investeren steeds meer in robotica en de certificeringen zullen het niveau van de scholen nog verder doen stijgen. Bedrijven staan te springen om werknemers met roboticavaardigheden, en jongeren zijn enthousiast om ermee te werken. Tegelijkertijd verhoogt de technologie de productiviteit en verlicht zij het tekort aan arbeidskrachten. Daarom verwachten wij bij Universal Robots veel belangstelling voor dit initiatief.”

Certificering voor docenten én studenten

Docenten die met het pakket aan de slag willen gaan, krijgen een vijfdaagse cursus bij een van de lokale, officiële trainingscentra van Universal Robots in de Benelux. Deze training wordt vervolgens afgesloten met een certificering. De docenten zijn dan in staat om studenten door een academisch programma van 32 lessen te leiden in de loop van een semester. Ook studenten die deze cursus met succes afronden, krijgen hiervoor een certificaat.

Noch de docenten, noch de leerlingen hoeven bovendien voorkennis van robots te hebben om de cursus te kunnen volgen. Velen zijn verrast hoe intuïtief de cobots te bedienen zijn en hoe ze complexe taken kunnen oplossen. Voor docenten die al ervaring hebben met het programmeren van cobots, kan de certificering een goede gelegenheid zijn om hun kennis uit te breiden en te formaliseren.

Het opleidingspakket is al beschikbaar in de Benelux. Lees hier meer over het programma.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Universal Robots demonstreert automatiseringsmogelijkheden voor farma-industrie

29-11 “We zien veel belangstelling voor cobots in de farmaceutische en medtech-sectoren. De vele accessoires…

Personeel en Opleiding

3M bundelt scholingsaanbod bedrijfsveiligheid

22-11 De keuze van individueel aanpasbare persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is een eerste vereiste om veilig…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Automatisering

Hanwha cobot voorprogrammeren is verleden tijd dankzij 3D Vision

18-10 Daarnaast werd er als Nederlandse primeur de nieuwe Hanwha 3D Vision RAIV gepresteerd. Deze…

Automatisering

Hanwha cobot dag met primeur

06-10 Ook komen overige innovaties, ontwikkelingen en klant cases aan bod. Ook is er deze dag…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning

08-09 Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als METAVAK in oktober maken van Smart Industry…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X