Coherent investeert in München

0
14

Coherent, producent van laserbronnen, heeft zijn vestiging bij München flink uitgebreid. Coherent München is nu een ‘Centre of Excellence’ waar veel ruimte is voor R&D en de ontwikkeling van applicaties.

De laserproducent bevestigt met deze uitbreiding dat hij een belangrijke rol wil blijven spelen in het segment van industriële materiaalbewerking en productie. Coherent München richt zich primair op twee zaken. Ten eerste op het leveren van hoogwaardige subsystemen met lasers die zo kunnen worden geïntegreerd in systemen voor een brede range industriële productie- en markeertoepassingen in de medische techniek, electronica en juwelenproductie.

Dit is inclusief het ontwikkelen en produceren van van lasergebaseerde subsystemen met lasers, optieken, software en applicatiekennis. Ten tweede richt Coherent zich vanuit de Beierse hoofdstad op het leveren van een compleet productportfolio van lasermachines voor speciale taken zoals glas en buizen snijden, het nauwkeurig lassen van metalen en kunststoffen en markeren.