Compacte lascel Cloos voor kleine werkstukken

0

Met de nieuwe Qirox compactcel QR-CC-4.1 biedt Cloos een ‘Ready to weld’ systeem met talrijke nieuwe mogelijkheden. De robotcel beschikt over een 2-stations-manipulator met verticale wissel en verticale draaibeweging. Terwijl op het ene station wordt gelast, kan het andere opnieuw worden geladen.

Met een inspanlengte tot 1.250 mm en een maximale draaglast van 250 kg per zijde kan een breed spectrum van werkstukken op de installatie verwerkt worden. De installatie is uitgerust met de nieuwe Qirox QRH-280 lasrobot, welke speciaal voor de Cloos compactcellen  is ontwikkeld. De compacte robot is snel en hoog dynamisch, wat zorgt voor gereduceerde productietijden. De integratie van de kabels in het grondraam en de positie van de lasmachine en Qirox Controller buiten de behuizing vergemakkelijken service en onderhoud van de nieuwe cel. Daar bovenop biedt de compactcel maximale productie-flexibiliteit gezien de modulaire opbouw die op elk moment individuele uitbreidingen en upgrades mogelijk maakt.

Cloos biedt een omvangrijk palet aan compacte robotcellen, waarmee elk werkstuk op rendabele wijze gelast kan worden. Ze hebben weinig plaats nodig en kunnen eenvoudig in elke productie geïntegreerd worden, doordat ze elektrisch en mechanisch compleet vooraf geïnstalleerd zijn. Van sensoren tot besturing is elke compactcel een op maat gemaakte eenheid met perfect op elkaar afgestemde componenten. Alle robots en manipulatoren werken synchroon. Dit geeft uitstekende lasresultaten, reduceert wachttijden en versnelt de totale procesafloop.