ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

Softwarebedrijf ConstruSteel uit Den Ham komt met een primeur: staalbouw software via een internetbrowser. Geavanceerde algoritmes draaien inmiddels volledig online en zijn als web-based software in de cloud beschikbaar. Alle staalbouwers kunnen nu wereldwijd eenvoudig toegang krijgen tot specialistische fabricage-oplossingen. ConstruSteel levert deze oplossing als een extra productlijn voor met name de internationale markt.

ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie, ook een oplossing biedt die volledig web-based is en overal ter wereld via een browser te gebruiken is. Hiermee is volgens het Twentse softwarebedrijf een grote stap gezet voor een efficiënte toekomst binnen de staalbouwbranche. “Wij krijgen steeds vaker vragen over cloudoplossingen voor de buitenlandse markt. Ik ben dan ook trots dat we onze geavanceerde algoritmes voor het optimaliseren van het fabricageproces, via een internetbrowser beschikbaar kunnen stellen”, vertelt directeur Jos Bonte.

Extra productlijn

De extra productlijn draagt de naam ConstruSteel Online. Het softwarebedrijf kiest bewust voor een extra productlijn náást de huidige productlijnen. ConstruSteel Online wordt (net als de bestaande producten ConstruSteel ERP én Advanced Scribing) als separate productlijn onderhouden en doorontwikkeld. Productmanager André Romijn legt uit: “Het ERP-pakket dat we al 20 jaar bouwen en doorontwikkelen, bevat veel geavanceerde functionaliteit.

De fundamentele zaken voor materiaaloptimalisatie laten we terugkomen in ConstruSteel Online, dat volledig is gericht op het productieproces. Het is zeker geen kopie van ConstruSteel ERP, maar een selectie van functionaliteiten waar behoefte aan is in de buitenlandse markt. Onze huidige klanten kunnen dus blijven doorwerken met ConstruSteel ERP en Advanced Scribing.”

ConstruSteel Online is standaard software, gericht op de buitenlandse markt en wordt enkel in het Engels aangeboden en ondersteund. Bonte verklaart: “De functionaliteit is niet vergelijkbaar met ConstruSteel ERP. Daarnaast wordt support voor ConstruSteel Online uitsluitend via een Online Service Desk gedaan, zonder telefonische support of consultancy. Door deze opzet is het mogelijk om de internationale markt op een andere manier te bedienen, waarbij wij elke staalbouwer ter wereld direct kunnen helpen om de fabricage te verbeteren.”

Toekomstvisie

ConstruSteel biedt elk staalbouwbedrijf toegang tot innovatieve en geavanceerde software om verbeteringen in efficiency en kwaliteit te realiseren. Ongeacht de grootte van het bedrijf. “Om alle bedrijven die software te kunnen bieden, is een web-based product noodzakelijk. Zo maken wij de toekomst van staalbouw software bereikbaar voor alle bedrijven wereldwijd. Uiteindelijk hebben wij één helder doel voor ogen: minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van kwaliteit bij elke staalbouwer. ConstruSteel Online is één van de middelen die wij daarvoor aanbieden”, concludeert Bonte.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

MetaalNieuws Extra IM

De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

01-03 Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Automatisering

OutShape versnelt tekenwerk zetterijen

15-11 Bij veel plaatzetterijen bestaat het gros van hun orders uit zetwerk dat relatief eenvoudig…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Automatisering

Lantek boekt recordcijfers

03-03 De onderneming kende tijdens het zwaarste kwartaal met inperkingsmaatregelen in veel van zijn internationale…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema