Continu produceren met een 3D printer?

0

3D printsystemen worden tegenwoordig niet alleen ingezet voor het maken van zichtmodellen of een enkel prototype, ook het produceren van functionele eindproducten behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Het printen van grotere aantallen was echter alleen mogelijk wanneer meerdere printers werden ingezet waarbij de hulp van een operator altijd noodzakelijk is om de geprinte delen van de bouwplaat te verwijderen voordat met een nieuwe batch begonnen kan worden.

Non stop 3D printen zonder noemenswaardige interventie van een operator wordt nu echter wel mogelijk. In stand 564 laat AMR Europe zien hoe een Tiertime X5 printer met behulp van automatisch ladende bouwplateaus in staat is om zelfs honderden items te printen zonder tussenkomst van een operator. De X5 print daarnaast in een hoge kwaliteit en kan meerdere materialen aan. Dat voor een top 3D productiesysteem geen enorme investering noodzakelijk is blijkt wel uit de verkoopprijs van slechts € 3.690!

Naast de X5 treft u in de stand van AMR Europe nog meer professionele 3D printsystemen aan, waaronder een Markforged X7, de eerste composiet printer ter wereld waarmee kunststof onderdelen met de sterkte van metaal gemaakt kunnen worden. Deze printer print in Onyx, Kevlar, Carbonfiber, (HT)Fiberglass, Nylon en recent is ook een UL gecertificeerd ( brandvertragend) filament toegevoegd.

Printen in hoogwaardige technische materialen zoals PEEK, Glas/Carbon gevuld nylon of Ultem is inmiddels evenmin een probleem zoals u kunt zien in de stand. De 3DGence F340 beschikt over een modulair printkoppen systeem en kan naast de bekende materialen zoals ABS , PLA, TPU of Nylon, ook printen in hightech materialen zoals Glas/Carbon gevuld nylon, PC-ESD en PEEK. Gedurende TIV is er een speciale aanbieding voor de Cubicon desktopprinters. Deze hoogwaardige 3D printers met unieke features worden tijdens de beurs voor een aantrekkelijke prijs aangeboden. AMR Europe is distributeur van diverse betaalbare professionele 3D printsystemen

AMR Europe, TIV Hardenberg
Stand 564