Costa integreert afbramen en radius slijpen in één machine

0

De Italiaanse fabrikant van slijp- en ontbraammachines Costa heeft voor haar MD5 serie ontbraammachines de borstelunit XRS ontwikkeld, waarmee de kanten en gaten van plaatuitslagen van een radius kunnen worden voorzien. De verticale unit kan worden geïntegreerd in de Costa MD5 slijp- en ontbraammachine. Tuwi, dat de Costa slijp- en ontbraammachines in Nederland vertegenwoordigt, zal deze ontwikkeling op 10 en 11 september tijdens de Costa ontbraamdagen in Winterswijk introduceren.

De MD5 is een universeel bewerkingscentrum voor het afbramen, slijpen en polijsten van ferro en non-ferro producten. Met ruimte voor drie interne units en één externe unit kan de MD5 klantspecifiek worden samengesteld uit meerdere slijpbanden, diverse soorten borstels en de nieuwe verticale XRS borstelunit. Met de inzet van de nieuwe borstelunit is deze machine als MD5 CR nu ook inzetbaar voor het ontbramen met schuurband en/of borstel en het aanbrengen van een grotere radius aan zowel de rand als aan de gaten van gesneden plaatuitslagen.

In de verticale XRS borstelunit roteert zowel iedere borstel om zijn eigen as, als ook de disk waarop deze zijn gemonteerd. Daarnaast maakt de unit een oscillerende beweging, mede hierdoor garandeert Costa een perfecte afronding op alle kanten van elke geometrische vorm.

De MD5 CR heeft een werkbreedte van 1.350 mm en een vaste werkhoogte van 920 mm, is uitgevoerd met een slijpband 180 mm x 2.620 mm en de revolutionaire verticale XRS borstelunit. De MD5 kan klantspecifiek worden samengesteld met eventueel een extra oscillerend werkende borstelunit, bijvoorbeeld voor het verwijderen van oxide huid.

Website Tuwi
Website Costa