Covebo bouwt testcentrum om skills uitzendkrachten te verbeteren

Uitzendgroep Covebo bouwt in Nijkerk en Eindhoven een test- en trainingscentrum om skills van uitzendkrachten vooraf in kaart te brengen en ze gericht te trainen. Een half miljoen euro wordt geïnvesteerd om nieuwe arbeidskrachten beter te matchen met opdrachten in sectoren als productie, logistiek, bouw en techniek.

Tweederde van de ruim 8500 uitzendkrachten van Covebo worden geworven in EU-landen. De kwaliteit en vaardigheden van Europese vakkrachten zijn vooraf lastig vast te stellen. Vanaf medio september worden nieuwe kandidaten daarom vooraf getest om de uitstroom van uitzendkrachten bij aanvang van een klus te beperken.

Henk Buitink, CEO bij Covebo: “Veel bedrijven in zowel de bouw als technische sector hebben te maken met uitstroom, redelijk snel nadat iemand gestart is. Dit komt vooral omdat de kandidaat niet altijd over de juiste competenties of het juiste niveau beschikt, wat nodig is om het werk naar de maatstaven van de opdrachtgever te verrichten. Om onze dienstverlening verder te professionaliseren en af te stemmen op de verwachtingen van onze opdrachtgevers, bespreken wij met de klant op welke specifieke vaardigheden wij de kandidaten moeten testen.”

Afname uitstroom

In de aanloop naar de bouw van het test- en opleidingscentrum slaat de aanpak tijdens de testfase volgens Buitink aan: “Voor de segmenten in de bouw blijkt de aanpak te werken. Een paar jaar geleden zijn we gestart met het testen en trainen van arbeidskrachten. We zagen vervolgens een significante afname in de uitstroom van onze timmerlieden, betonvlechters, schilders, metselaars, lassers, installateurs en elektrotechnici en hebben toen besloten om verder te investeren in opleiders en in twee nieuwe trainingslocaties”.

Voor het nieuwe centrum in Nijkerk zijn er trainers voor de bouw, metaal, installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek geworven. Covebo heeft de ambitie om het test- en trainingscentrum komende jaren verder te ontwikkelen tot een opleidingscentrum.

Aantallen groeien weer

In maart van dit jaar was de verwachting dat door corona veel vaklieden terug zouden keren naar het land van herkomst. Echter zijn veel van de Europese arbeidskrachten in Nederland gebleven. Inmiddels ziet Coveco weer een groei in aantallen en starten er elke week weer meer kandidaten op. Inmiddels werken er elke dag via Covebo in Nederland meer dan 3000 vaklieden in de Bouw & Techniek en ruim 5500 in de Productie & Logistiek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Zorgen CNV Vakmensen om uitzendkrachten en chauffeurs

25-03 Chauffeurs worden behandeld als paria’s die het coronavirus komen verspreiden en uitzendkrachten krijgen opeens…

Bedrijf en Economie

1400 uitzendkrachten komen in dienst bij VDL Nedcar

12-05 FNV Metaal heeft woensdag, na een dag en een nacht onderhandelen, een principeakkoord bereikt…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X