Dagelijkse leiding Dymato in handen van nieuw management team

Theo en Ingrid Coffeng hebben vol vertrouwen de dagelijkse leiding over Dymato overdragen aan het nieuw gevormde management team, bestaande uit Colin Jennings (Manager Operations), Maarten Mertens (Manager Service) en Alianne Spyrakos (Marketing Manager).

Het nieuwe managementteam van Dymato: van links naar rechts Alianne Spyrakos, Colin Jennings en Maarten Mertens.

Theo en Ingrid hebben Dymato uitgebouwd tot een succesvolle vertegenwoordiger van de machinefabrikanten Hyundai Wia, Mitsubishi Electric, Röders TEC, Hanwha, bavius , Gurutzpe en Hegenscheid MFD. Beiden laten sinds kort de dagelijkse aansturing over aan het Management Team.

Ingrid, die haar werk bij Dymato combineert met het bestuurslidmaatschap van FPT VIMAG, zegt hierover: “We zagen drie mensen met passie voor hun vakgebied, inhoudelijke expertise en veel ervaring die elkaar goed aanvullen. We merkten dat Colin, Alianne en Maarten als team goed bij elkaar passen. Door de dagelijkse leiding aan hen over te laten, zorgen we voor continuïteit van Dymato op de  lange termijn.”

Groeikansen

Theo en Ingrid krijgen hierdoor tijd om minder te werken maar blijven wel betrokken bij strategische beslissingen. Onze klanten groeien en vragen om passende oplossingen. “Klanten zoeken een partner die ze helpt bij de transitie naar een smart factory, bij de digitalisering en automatisering. Ze zoeken een partner die een complete oplossing aanbiedt, inclusief een sterk service apparaat”, zegt Theo Coffeng.

Korte lijnen blijven

De dagelijkse leiding van Dymato is nu in handen van Colin Jennings, die al sinds 2011 als Area Sales Manager bij Dymato werkt, Alianne Spyrakos, sinds enkele jaren Marketing Manager; en Maarten Mertens, een jaar geleden aangetrokken als Servicemanager. Wat verandert er voor de klanten? “De manier waarop we als Dymato met klanten omgaan, verandert niet”, zegt Colin Jennings. Hij ziet de directe communicatie en de korte lijnen als een sterk punt van Dymato. De persoonlijke relatie met de klant is belangrijk. Die houden we vast.”

Innovaties bij de fabrikanten

“De fabrikanten die we vertegenwoordigen, innoveren; ze zitten met hun machines aan de bovenkant van de markt”. Aldus Colin Jennings. Röders HSC bewerkingsmachines hebben in Duitsland een stevige positie in de halfgeleiderindustrie. Door de hoge nauwkeurigheid van deze machines en de integratie van CNC-frezen en slijpen komen zeer nauwkeurige werkstukken in één opspanning van de machine af met de mogelijkheid om op de machine tussentijds te meten en te compenseren, zoals Dymato demonstreerde tijdens de Tech-Demoweek.

Hundai Wia  heeft net een nieuw hoog nauwkeurig  5-assig verticaal bewerkingscentrum geïntroduceerd, de  KF7300/5A , met een tafelafmeting van Ø 630 mm en verplaatsingen X/Y/Z 765/650/520 mm.   Daarnaast levert Dymato turnkey oplossingen van machines met automatisering. Colin Jennings wijst verder op de draad- en zinkvonkmachines van Mitsubishi. Met de nieuwste generatie draadvonkmachine kan men contamination free precisiewerkstukken maken, een thema dat inde toelevering rond ASML actueel is. Deze strenge cleanliness eisen zijn naast digitalisering, het verduurzamen en inzichtelijk maken van de CO2 footprint  nieuwe uitdagingen die op de verspanende sector afkomen.

Zorgen dat de productie blijft draaien

Waar het om draait is dat wij onze klanten een betrouwbaar productieproces aanbieden.  Na het leveren van een machine voorzien wij onze klant van advies en training voor een optimaal rendement. Daar ligt de uitdaging voor het serviceteam, aangestuurd door Maarten Mertens. De Manager Service heeft de voorbije 25 jaar ervaring opgebouwd als service engineer  en service manager. “Altijd in de verspaning. Ik weet dus waar het over gaat”, zegt hij. Met zijn ervaring lost hij 95% van alle storingen telefonisch op.

Daarnaast breidt Dymato het serviceteam verder uit. “Door het eigen serviceteam kunnen we het machinepark zelf onderhouden”, zegt Maarten. “Dat gecombineerd met de hoogwaardige machines die we installeren, maakt de servicedienst aantrekkelijk voor jonge monteurs. Ze vinden hier uitdagend werk.”

Marketing en sales

Zorgen dat er een goed beeld ontstaat van de oplossingen die Dymato biedt, is een van de taken van Alianne Spyrakos als Marketing Manager. Alianne heeft  altijd in marketingfuncties in de technische industrie gewerkt. “Met onze marketingcampagnes willen we Dymato beter zichtbaar maken, uitstralen wie we zijn en zorgen dat de passende oplossing bij de klanten wordt aangeboden”, zo schetst Alianne haar rol. Naast haar marketingwerkzaamheden doet ze ook sales binnendienst. “We zijn alle drie doeners”, zegt ze. “Als we iets zien, pakken we het op.

Daarbij heeft ieder een groot verantwoordelijkheidsgevoel”. Het managementteam is ervan overtuigd dat Dymato de groei zal voortzetten. Alle ingrediënten zijn er: sterke merken, een eigen pand, een gemotiveerd team. “We gaan nu een vervolg geven aan dit mooie bedrijf dat Theo en Ingrid hebben opgebouwd.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kennissessies met Dymato en Röders

15-04 Dymato, de Benelux-vertegenwoordiging van het Duitse Röders, neemt 16 april opnieuw deel aan Manufacturing…

Bedrijf en Economie

Dymato en Hyundai Wia samen op weg naar groei in België

06-03 De machineleverancier uit Veenendaal verwacht in de tweede helft van dit jaar een verkoopkantoor…

TechnishowNieuws

Dymato legt nadruk op totaaloplossingen

05-03 De presentatie van Dymato zal opvallend zijn. De i20 WRC rally-auto van Hyundai Motorsport…

Verspanen

Dymato presenteert baanbrekende technologieën

08-11 Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat…

Verspanen

Dymato klaargestoomd voor ‘Next Generation’

03-10 Werner Meijer heeft als interim directeur in verschillende sectoren gewerkt, waaronder de logistiek. Hij…

Verspanen

Ontdek Röders HSC tijdens de Manufacturing Technology Conference

16-06 Ingenieurs en ontwikkelaars van OEM’s hebben niet altijd voldoende kennis over productietechnologie en de…

Verspanen

Werner Meijer nieuwe directeur Dymato

14-06 Ingrid en Theo Coffeng hebben Dymato in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een succesvolle…

Verspanen

Dymato toont oplossingen voor verspanings-uitdagingen

14-03 Zeven technologieleveranciers voor de maakindustrie presenteren zich deze week (14-17 maart) gezamenlijk onder de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV