De industrie van de toekomst is een netwerk

De Hannover Messe is de belangrijkste industriebeurs wereldwijd. Het evenement heeft dit jaar plaats van 13 tot en met 17 april en kent vijf kernthema’s: industriële automatisering en informatietechnologie, energie- en milieutechnologie, aandrijf- en vloeistoftechniek, industriële toelevering, productietechnologie en onderzoek en ontwikkeling bestrijken alle belangrijke  industriële branches.

“Alle technologieën die binnen deze kernthema’s worden voorgesteld, hebben één ding gemeen”, zegt Marc Siemering, senior vice president van de Hannover Messe. “Ze verhogen de productiviteit in de industrie en daarmee het concurrentievermogen van de ondernemingen. De uitwisseling binnen de industrie en de synergieën als gevolg van de contacten van de verschillende branches met elkaar tijdens de beurs, maken de Hannover Messe wereldwijd uniek.”

Netwerk
De toenemende digitalisering van de economie zorgt volgens Siemering voor een krachtige dynamiek in de industrie. Fabrieken en energiesystemen werken in een digitaal netwerk, productcycli worden korter en nieuwe zakelijke modellen ontstaan. “Wie in de eerste plaats uitgaat van zichzelf en de eigen vaardigheden, verliest de aansluiting. Het concurrentievermogen van een onderneming hangt in de toekomst af van het vermogen een netwerk te vormen met alle bij het productieproces betrokken marktdeelnemers. Daardoor kunnen producten nog sneller worden ontwikkeld. Het thema van de Hannover Messe 2015 (Integrated Industry – Join the Network!) beschrijft juist deze ontwikkeling en geeft daar nieuwe impulsen aan.”
‘Integrated Industry – Join the Network!’ wil zeggen dat we voor de wezenlijke uitdagingen van Industrie 4.0, zoals algemeen aanvaarde standaards voor de communicatie tussen machines, het vraagstuk van gegevensbeveiliging en het zoeken naar zakelijke modellen voor de toekomst alleen met behulp van netwerken antwoorden kunnen vinden. Daarvoor is een sterk netwerk van machinebouw, elektrotechniek en informatietechnologie nodig.
De technologische sprong die daarvan het gevolg is, zullen bezoekers op de Hannover Messe ervaren. Productielijnen die zijn aangesloten op digitale netwerken, innovatieve productiemethoden en geavanceerde industriële robots zijn er te zien. Dit zijn robots met uitgekiende sensoren, die zonder beschermhek en veiligheidsafstand rechtstreeks met mensen samenwerken. Maar ook door informatietechniek ondersteunde automatiseringsoplossingen, die alle organisatieprocessen in een fabriek zullen veranderen, kunnen bezoekers daar bekijken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Toeleveren

Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

05-04 ‘Home of Industrial Pioneers, now more than ever’ is dit keer het motto van…

Toeleveren

Hannover Messe definitief van de baan

26-03 De grootste industriebeurs ter wereld, de Hannover Messe, zal dit jaar niet plaatsvinden. De…

Automatisering

Productie met een 2020-visie

14-01 De adoptie van bepaalde opkomende technologieën kost tijd, zeker als het verstrekkende innovatieve ontwikkelingen…

Automatisering

Hannover Messe krijgt vernieuwde opzet

06-01 Een meer thematische clustering van technologieën, passend bij de steeds sneller veranderende industrie: de…

Automatisering

Hannover Messe jaagt industriële transformatie aan

08-04 De Hannover Messe is weer massaal bezocht door vertegenwoordigers van de Nederlandse industrie. Maar…

Bedrijf en Economie

Metaalunie eist actieve steun overheid voor maakindustrie

02-04 In een gedegen industriebeleid van de overheid past niet dat nieuwe sluisdeuren voor het…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X