De Nooij ontvangt predicaat Hofleverancier

0

Familiebedrijf De Nooij in Ede mag sinds vrijdag 24 oktober het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ voeren. Christiaan de Nooij ontving het predicaat die dag uit handen van burgemeester Cees van der Knaap van Ede.

Christiaan de Nooij: “Dit jaar vierden we ons honderdjarig jubileum, één van de vereisten om in aanmerking te komen voor deze mooie titel. We zijn vervolgens beoordeeld op onder andere onze status in de markt én de regio. Ik zie het daarom als een letterlijke én figuurlijke kroon op ons werk in de afgelopen eeuw!”

Familie, medewerkers en vertegenwoordigers uit het vak waren aanwezig bij de onthulling van het Koninklijk Wapen bij De Nooij aan de Voltastraat in Ede. Het predicaat Hofleverancier wordt bij hoge uitzondering verleend aan bedrijven die een bijzonder jubileum van minimaal honderd jaar vieren. Daarnaast moet de ontstaansgeschiedenis duidelijk zijn en dient het bedrijf van regionaal belang te zijn. Juridisch en economisch onberispelijk gedrag vormt ook een belangrijke eis om positief uit het uitgebreide onderzoek te komen. Bij dit onderzoek zijn onder andere de burgemeester, de Commissaris van de Koning en diverse ministeries betrokken. Zo’n 460 Nederlandse bedrijven mogen op dit moment het Koninklijk Wapen voeren.

De Nooij bestaat uit twee bedrijven. De Nooij Stainless produceert RVS-producten voor de offshore en de chemische industrie wereldwijd. De nadruk ligt hierbij op aardgas- en olie-industrie. De Nooij Pomptechniek richt zich op het efficiënt transporteren en behandelen van schoon water en afvalwater. De pompinstallateur is leverancier voor (semi-)overheidsinstanties, waaronder Gemeente Ede. Het bedrijf richtte in 1997 Pompen is Leven op. De stichting verzorgt putten, pompen, latrines en regenwateropvang voor het platteland van Noord-Ghana.