De Vries Constructie & Lasertechniek investeert in toekomst

0

Zestig jaar geleden begonnen als ambachtelijk metaalbedrijf, is De Vries Constructie & Lasertechniek in 2019 uitgegroeid tot een moderne metaalbewerker met een geavanceerd machinepark en brede expertises. Sinds begin dit jaar beschikt het familiebedrijf in Eindhoven over een gloednieuwe vlakbedlaser van Bystronic.

 

In 1959 begon Albert de Vries sr. als oud-student van de Philips Bedrijfsschool zijn eigen bedrijf A. de Vries Constructiewerkplaats – Machinefabriek. In eerste instantie vanuit een kleine gehuurde werkplaatsruimte, maar al snel bouwde het jonge bedrijf een eigen fabriek aan de Ruysdaelbaan het centrum van Eindhoven. Toen Albert de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, nam zoon Jos het bedrijf in 1989 van hem over. In 2002 volgde de verhuizing naar industrieterrein Esp aan de rand van de stad.

De Vries Constructie & Lasertechniek
Rob de Vries, werkvoorbereider Lasertechniek, bij de nieuwste aanwinst, een Bystronic fiberlasersnijmachine. De Vries Constructie & Lasertechniek heeft deze aangeschaft om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag.

Modern machinepark
Als leverancier van halffabricaten en eindproducten op het gebied van staal is De Vries Constructie & Lasertechniek in 60 jaar flink gegroeid. Zo werken er inmiddels circa 25 medewerkers, waaronder nog drie familieleden. Het machinepark is voortdurend mee veranderd. Sinds 2006 zijn enkele buis- en plaatlasermachines aan het machinepark toegevoegd. In 2016 is de laserafdeling uitgebreid met een tweede buislasermachine, de Adige LT722D, naast de bestaande Adige LT712. En sinds januari is een nieuwe Bystronic BySprint Fiber 6520 6 kW operationeel. Deze fiberlaser heeft dankzij een regelbereik van 600-6000 watt een goede straalkwaliteit. “De Bystronic hebben we aangeschaft om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag”, aldus Annette de Vries. “We zijn daarom op zoek gegaan naar een machine die niet alleen ferro-metalen, maar ook aluminium, messing en koper kan verwerken. De Bystronic heeft ons direct meer werk opgeleverd van bestaande klanten, maar ook nieuwe klanten weten ons al goed te vinden. Nadat de machine was geïnstalleerd, konden we er al vrij snel mee produceren. Dat komt enerzijds door de goede besturing van de machine, maar anderzijds ook doordat we met mijn broer Rob en onder andere collega Martijn Kanters veel ervaring in huis hebben.”

Jubileumjaar
De nieuwe machine luidt voor het familiebedrijf een bijzonder jaar in, namelijk dat van het zestigjarig bestaan. Om dit jubileum te vieren zullen diverse evenementen voor verschillende doelgroepen worden georganiseerd. “Zo zullen we iets gaan doen voor onze medewerkers, iets voor de familie en iets voor klanten”, verklapt De Vries. “Maar er zal ook bijvoorbeeld een speciale dag voor stagiaires komen. We zijn benieuwd hoe het hen is vergaan in hun loopbaan, maar ook willen we graag leren van hun ervaringen en ons eigen bedrijf onder de aandacht brengen van deze jonge vakmensen.”

De Vries Constructie & Lasertechniek
De Vries Constructie & Lasertechniek viert dit jaar het zestigjarig bestaan. Sinds 2002 is het bedrijf gevestigd op industrieterrein Esp aan de rand van Eindhoven. Daarvoor zat het bedrijf jarenlang in het centrum van de stad.

Toekomst
De Vries Constructie & Lasertechniek kijkt buiten de lasertechniek ook al naar nieuwe mogelijkheden. “We zijn bijzonder geïnteresseerd in 3D-printen, maar houden ook alle andere technologieën nauwlettend in de gaten”, vervolgt De Vries. “We zijn een dynamisch bedrijf met een goede mix aan medewerkers. Enerzijds beschikken we over jonge, talentvolle collega’s en anderzijds hebben we ook ervaren vakmensen in dienst. Die mix zorgt ervoor dat we alle nieuwe technologieën snel kunnen implementeren en geavanceerde techniek met ambachtelijk vakwerk kunnen combineren!”