De Wall toont RoboJob’s visie op de Fabriek van de Toekomst

Met de gloednieuwe ‘Wall’ toonde RoboJob vorige week bij de opening van haar nieuwe hoofdkantoor, welke visie het heeft op de Fabriek van de Toekomst.

De Wall is opgebouwd uit modules van elk een meter breed. In elke module worden trays voorzien die gevuld kunnen worden met werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen. Zo kan de Wall functioneren als een centraal magazijn voor één of meerdere CNC-machines.

In de showroom had de Belgische CNC-automatiseerder een indrukwekkende muur opgetrokken van maar liefst 6 meter hoog. Deze muur was opgebouwd uit modules van elk een meter breed. In elke module worden trays voorzien die gevuld kunnen worden met werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen. Een takelsysteem brengt deze trays naar laadstations, van waar robots de CNC-machine kunnen voorzien van de nodige opspanmiddelen, gereedschappen en grondstoffen.

Centraal magazijn voor CNC-machines

De Wall zelf is modulair opgebouwd, wat betekent dat ze kan variëren in hoogte en breedte.  Op die manier kan de beschikbare ruimte op de werkvloer optimaal benut worden en kan de Wall functioneren als een centraal magazijn voor één of meerdere CNC-machines. De Wall kan manueel worden bevoorraad en ontladen, maar ook AMR’s (Autonoom Mobiele Robots) kunnen voor de bevoorrading zorgen.

Stap voor stap

“Met de ‘Wall’ tonen we onze visie op de toekomst”, verduidelijkt CEO Helmut De Roovere.  “We zijn ons er echter heel bewust van dat niet alle bedrijven hierop zitten te wachten. Heel wat bedrijven hebben amper ervaring met automatisering, en dan is dit niet de oplossing die het meest voor de hand ligt. Met Coby, Pallet-Load en onze Turn- en Mill-Assist Series beschikken we echter over betrouwbare, doorontwikkelde oplossingen die meteen inzetbaar zijn én die meteen ook impact hebben. Voor bedrijven die toch al een stap verder willen, kan je met de Tower al een pak meer autonomie creëren. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt onder meer af van je werkstukken, machine en de ruimte op de werkvloer. Onze medewerkers staan klaar om klanten in dat traject te begeleiden.”

Met de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg (B) zet RoboJob een belangrijke nieuwe stap in haar groeitraject.

Met de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg (B) zet RoboJob een belangrijke nieuwe stap in haar groeitraject.

Nieuwe stap in groeitraject

Met de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg (B) zet RoboJob een belangrijke nieuwe stap in haar groeitraject. De genodigden van de ‘Grand Opening’ konden drie dagen lang kennismaken met het nieuwe, indrukwekkende gebouw. Alle wegen leidden vorige week naar Heist-op-den-Berg: klanten, partners en leveranciers van RoboJob waren daar immers uitgenodigd voor de officiële inhuldiging van het gloednieuwe hoofdkantoor. Dat kwam er nadat RoboJob de afgelopen jaren een indrukwekkend groeiparcours aflegde.

De CNC-specialist werd in 2007 opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster, en installeerde sinds 2010 meer dan 1.700 robots in meer dan 30 landen. Met het nieuwe hoofdkantoor bereidt RoboJob zich voor op verdere groei. In het nieuwe gebouw – dat 5000 m² nuttige oppervlakte heeft – verdrievoudigt het bedrijf haar productiecapaciteit. “Het mag duidelijk zijn dat RoboJob klaar met een nieuw, modern gebouw én een duidelijke visie op de toekomst klaar is voor duurzame groei”, aldus De Roovere.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob verdrievoudigt productiecapaciteit in nieuw hoofdkantoor

29-04 Het nieuwe gebouw is een belangrijke stap voor de verdere groei van RoboJob, dat…

Automatisering

RoboJob ontvangt (Robo)Jobzoekers op Experience Day

15-04 Het evenement biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de Belgische CNC-automatiseerder,…

TechnishowNieuws

RoboJob en De Ridder automatiseren samen op TechniShow

05-02 Opmerkelijk is de samenwerking met De Ridder Precisiemachines, de distributeur van het merk Emco…

TechnishowNieuws

RoboJob keert terug naar de TechniShow

11-12 De wereld stond in 2020 voor ongekende uitdagingen, wat leidde tot de annulering van…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Automatisering

RoboJob presenteert veertien RoboJob-systemen op EMO Hannover

28-08 Na vier jaar keert de EMO-beurs eindelijk weer terug naar Hannover, en daar wil…

Automatisering

Nooit eerder zoveel evenementen voor RoboJob

10-07 “Het lijkt wel een trend,” blikt Marketing Manager Steven Craenen terug op een druk…

Automatisering

RoboJob toont innovaties en laat klanten vertellen

24-05 Pierre Stubbe van Stubbe Draai- en Freeswerken en Pieter Cappoen van Platteau Subcontracting zullen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV