DeburringEXPO biedt alles over verwijderen van bramen

0
67

De DeburringEXPO is de enige vakbeurs ter wereld die exclusief gaat over het verwijderen van bramen en het produceren van nauwkeurige oppervlakte-afwerkingen. Dit evenement wordt komend najaar, van 8 tot en met 10 oktober, voor de derde keer gehouden in Karlsruhe (D).

 

Naast de beurs, waarvoor zich medio januari al meer dan honderd exposanten uit tien landen hadden ingeschreven, is er een aanvullend programma inclusief themaparken over onderwerpen als de procesvolgorde bij het ontbramen van dunne plaat, het finishen van 3D-geprinte delen en het reinigen na ontbramen. Ook behelst de DeburringEXPO een forum van deskundigen, die speciale kennis bieden die nergens anders in zo’n compacte vorm beschikbaar is.

Het verwijderen van bramen en het realiseren van perfecte oppervlakken is een belangrijk thema in de maakindustrie. Want de kenmerken van het oppervlak en de kanten van componenten zijn doorslaggevend bij de verdere bewerking en de functionaliteit daarvan. Deze kenmerken bepalen in belangrijke mate of de componenten goed kunnen worden gecoat en verbonden. Ook zijn ze medebepalend voor zaken als frictie, slijtvastheid, geluid, zuiverheid, ruwheid, prestatieverbetering en het risico op verwonding. “De beschikbare bewerkingsprocessen maken het niet mogelijk de vereiste werkstukoppervlakken compleet zonder bramen te produceren. Dit maakt aanvullende processen zoals ontbramen, afronden en nauwkeurige oppervlaktefinishes belangrijker voor producenten van onderdelen. Ze zijn van doorslaggevende invloed op de waardecreatie en de productkwaliteit”, verklaart Hartmut Herdin, directeur van fairXperts, organisator van DeburringEXPO. “Tegelijkertijd zien productiebedrijven zich geconfronteerd met nieuwe uitdagingen door strengere specificaties en hogere eisen aan procesbetrouwbaarheid en efficiency.”