DeburringEXPO in teken van efficiënt en duurzaam ontbramen

De ontbraam- en oppervlaktebewerkingssector zal van 10 t/m 12 oktober 2023 opnieuw bijeenkomen op DeburringEXPO in het beurscentrum van Karlsruhe. Markt- en technologieleiders, start-ups en onderzoeksinstituten zullen innovatieve en verder ontwikkelde oplossingen en diensten presenteren. Het internationale exposantenaanbod wordt aangevuld met een aanvullend programma met themaparken en een tweetalig expertforum.

De exposanten zullen niet alleen diverse innovatieve oplossingen voor geautomatiseerd ontbramen presenteren op DeburringEXPO; er zal ook een speciale showruimte aan dit onderwerp worden gewijd. (foto: Botzian & Kirch GmbH)

Maakbedrijven worden momenteel geconfronteerd met grote uitdagingen die moeten worden overwonnen om concurrerend te blijven. Aan productiestappen zoals ontbramen, kantenafronding, componentreiniging en oppervlakteafwerking wordt vaak een wat lagere prioriteit toegekend. Onterecht, want in deze productieprocessen ligt een enorm potentieel voor optimalisatie voorhanden. Als het enige internationale informatie- en inkoopplatform voor deze disciplines identificeert DeburringEXPO kansen gericht op verbetering, stroomlijning en verbeterde hulpbronnenefficiëntie in de relevante processen voor investeringsbeslissers, ontwikkelaars, ontwerpingenieurs en technische inkopers, evenals productie- en productiemanagers.

“Dit komt enerzijds tot uiting in de talrijke innovaties en verdere ontwikkelingen die de exposanten op de vakbeurs voor ontbraamtechnologieën en precisieoppervlaktebewerking presenteren. Bovendien worden er ook oplossingen geboden om het huidige tekort aan geschoold personeel aan te pakken”, meldt Hartmut Herdin, directeur van de particuliere beurspromotors fairXperts. “Anderzijds is het aanvullende programma met de verschillende themaparken en het expertforum er ook op gericht bedrijven inspiratie en suggesties te bieden om processen te optimaliseren, kosten te verlagen en de duurzaamheid te vergroten.”

Innovaties en verdere ontwikkelingen

Of het nu markt- en technologieleiders, start-ups of onderzoeksinstituten betreft: exposanten profiteren traditioneel van DeburringEXPO om innovaties en verdere ontwikkelingen voor te stellen aan het deskundige publiek. Daartoe behoren wereldprimeurs zoals een zelflerende ontbraamrobot voor getande onderdelen en de eerste afschuinfrees met een V-vormige snijkant, die secundaire bramen en daarmee de noodzaak van aanvullende, stroomafwaartse ontbraamprocessen voorkomt. Ook zullen nieuwe systemen en methoden worden gepresenteerd voor het volledig geautomatiseerd ontbramen en reinigen van componenten in één proces – waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van hogedrukwaterstraaltechnieken als ultrasone of droge processen met CO2-granulaat. Nieuwe en verder ontwikkelde producten, technologieën, processen en diensten op het gebied van microbewerking, evenals voor de energie- en hulpbronnenefficiënte productie van toepassingsgerichte oppervlakken, faciliteren ook optimalisatie gericht op het vergroten van het concurrentievermogen.

Themaparken benadelen toekomstige uitdagingen

Ook de drie themaparken op de DeburringEXPO van dit jaar bieden inspiratie voor ontbraamtechnologieën en precisieoppervlaktebewerking. Zo biedt het themapark ‘Quality Assurance in the Deburring Process’ gerichte informatie over verschillende meetmethoden om de naleving van steeds strengere specificaties op het gebied van ontbramen, kantafronding en oppervlaktebewerking te verifiëren. De speciale show over ‘Automated Deburring’ presenteert de meest actuele mogelijkheden voor het geautomatiseerd polijsten, slijpen en ontbramen van componenten met robots, wat ook een rol speelt bij het aanpakken van het huidige tekort aan geschoold personeel. Of het nu voor of na het ontbramen is, technische zuiverheid volgens de gestelde eisen is een essentiële voorwaarde voor de kwaliteit van de daaropvolgende processen en dus ook voor hoogwaardige componenten. Overeenkomstige methoden en processen worden gepresenteerd in het themapark “Cleaning After Deburring”.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

DeburringEXPO rekent af met bramen

18-07 Hier gaat een accu in vlammen op, daar ontstaan reclamaties van klanten vanwege een…

Oppervlaktetechniek

DeburringEXPO: alles over ontbramen en finishen

23-09 Meer dan 170 exposanten presenteren van 8 tot en met 10 oktober op de…

Oppervlaktetechniek

Ontbramen en reinigen in één keer

17-09 Betrouwbaar en procesveilig ontbramen en reinigen is cruciaal voor een onberispelijke werking van componenten…

Oppervlaktetechniek

DeburringEXPO biedt alles over verwijderen van bramen

04-03 De DeburringEXPO is de enige vakbeurs ter wereld die exclusief gaat over het verwijderen…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?