Dekra award: veiligheidsinnovaties gevraagd

0

Test- en certificeringsbedrijf Dekra reikt dit jaar wederom een award uit aan bedrijven die vooroplopen op het gebied van veiligheid. De prijs wordt uitgereikt in drie verschillende categorieën: transportveiligheid, arbeidsveiligheid en veiligheid in huis.

Het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie is nauw betrokken bij de award, die voor Nederlandse bedrijven die zich op de Duitse markt richten een uitgelezen kans is om de aandacht op hun bedrijf te vestigen en voet aan wal te krijgen bij onze belangrijkste handelspartner. Bedrijven, die belangrijke innovaties in de drie categorieën ontwikkeld hebben, kunnen zich tot en met 16 september aanmelden.

“De digitale transformatie van de economie en de maatschappij gaat steeds sneller”, zei Stefan Kölbl, CEO van Dekra tijdens de aankondiging van de award. “De digitalisering vereist nieuwe technische concepten om te kunnen garanderen dat apparatuur en producten in de toekomst geen risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid opleveren. Als partner voor een veilige wereld zijn we daarom continu op zoek naar ideeën, initiatieven en processen om ongevallen te voorkomen en de wereld veiliger te maken.”

Voor de jurering is een panel van interne en externe deskundigen samengesteld. Het panel zal op basis van duidelijke criteria een aantal best practice projecten in Europa identificeren, die een blijvende bijdrage leveren aan de verbetering van de veiligheid. De jury is dus niet op zoek naar producten, maar naar algemene concepten. Criteria voor nominatie zijn bijvoorbeeld: effectiviteit, eenvoud, efficiency, innovatie, duurzaamheid, overdraagbaarheid en acceptatie.

De Dekra Award heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd. In voorgaande jaren hebben bedrijven als Airbus, Eaton Industries, EBM-papst, EnBW, Voith en Volkswagen gewonnen. De award wordt op 25 oktober in Düsseldorf uitgereikt.