Demcon stapt in ‘unmanned’ markt

0

Demcon heeft een business unit voor unmanned systems opgezet. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel gaat een industrialisatieslag maken in het ontwikkelen, testen en produceren van onbemande platformen.

De combinatie van de brede competenties van high-end technologieleverancier Demcon op het gebied van robotica, computer vision en dataverwerking samen met nieuwe expertises op het gebied van ‘unmanned’ navigatie, besturing en platform design maakt de business unit een duurzame ontwikkelpartner. “Wij willen onze klanten ontzorgen met complete oplossingen die voldoen aan de standaarden en normen in hun markt en daarvoor maakt het niet uit of de oplossing moet kunnen vliegen, rijden, kruipen of varen”, zegt Fedor Ester, verantwoordelijk voor het nieuwe onderdeel.

In de onbemande platformen markt wemelt het van de start-ups en kleinschalige initiatieven voor drones en rijdende robots. De benodigde techniek hiervoor is zeer complex omdat er veel factoren, componenten en verschillende expertises samenkomen in een onbemand platform. Demcon unmanned systems onderscheidt zich door de combinatie van het eigen specialisme in onbemande systemen met de multidisciplinaire support van de Demcon groep om ook echt de totaaloplossing te kunnen bieden. De nieuwe business unit, die opereert vanuit de onlangs in gebruik genomen vestiging op het universiteitscomplex van de TU Delft, beschikt over een divers team van luchtvaart engineers, industrieel ontwerpers, prototype, test & quality engineers en ervaren, gecertificeerde R&D drone piloten.

www.demcon.nl