Demoweek 2019 staat in het teken van verbinden

De verspanende industrie kan van 19 tot en met 22 maart opnieuw de verbindende kracht achter acht innovatieve bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal ervaren. Binnen een straal van drie kilometer openen deze bedrijven hun deuren om belangstellenden te voorzien van live demonstraties, advies en innovaties.

 

De Demoweek biedt een uitstekende gelegenheid om in een ontspannen sfeer de laatste innovaties op het gebied van automatisering, precisiebewerking, multitasking, meettechniek, additive manufacturing en besturingstechniek te aanschouwen. Alle belangrijke onderdelen die er samen voor zorgen dat een productieproces efficiënt doorlopen kan worden.

‘Verbinden’ als thema

De Demoweek staat in het teken van ‘verbinden’. Technische bedrijven werken immers constant samen aan de nieuwste ontwikkelingen. Kennis wordt hierbij gebundeld en gedeeld. Dit noemen wij ‘smart manufacturing’. Kortom, techniek verbindt. Een groot voordeel voor de bezoekers van de Demoweek is dat de acht deelnemende bedrijven zich op een korte afstand van elkaar bevinden. Zo kunnen de bezoekers zich in één dag laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de verspanende industrie.

Bemet
Bezoek Bemet dan tijdens de Demoweek bij de bedrijven DMG Mori, Dymato en Heidenhain en zet samen met Bemet de volgende stap om uw bedrijfsproces naar een nog hoger niveau te brengen.

Bendertechniek
Bendertechniek
informeert u graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verspanende metaalbewerkingsmachines en 3D industriële printtechnieken. Ze demonstreren hoe u met deze nieuwste technieken efficiënter en bedrijfszekerder kunt produceren.

Cellro
Cellro
geeft u graag advies in één van de workshops en in het democentrum. Samen met een rondleiding in de fabriek biedt Cellro haar bezoekers een kijkje in de keuken en nieuwe inzichten in hun eigen dagelijkse business.

DMG Mori
Breng een bezoekje aan de showroom in Veenendaal tijdens de Demoweek 2019. Hier staan diverse topproducten van DMG Mori opgesteld ter demonstratie door specialisten. Uiteraard kunt u zich hier ook deskundig laten adviseren. De adviseurs van DMG Mori bekijken samen met u welke oplossingen bijdragen om uw productieproces sneller, nauwkeuriger en flexibeler te maken.

Dormer Pramet
Tijdens de Demoweek kunt u kennismaken met enkele nieuwe producten uit het assortiment van Dormer Pramet. De focus zal daarbij liggen op de high-performance volhardmetaal boren, materiaalspecifieke tappen, economische frezen voor hoge voeding en frezen voor hogere productiviteit bij 5-assig frezen in onder andere matrijs- en vormenbouw.

Demoweek 2019

De acht deelnemende bedrijven aan de Demoweek bevinden zich op een korte afstand van elkaar. Zo kunnen de bezoekers zich in één dag laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de verspanende industrie.

Dymato
De tijd staat niet stil. Tijdens de Demoweek informeren Dymato u graag over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van draaien, frezen en eroderen. Daarnaast worden verschillende automatiseringsoplossingen met de nieuwe Hanwha HCR cobots getoond. De makkelijke programmering en flexibele inzetbaarheid zorgen direct voor een verhoging van de productiecapaciteit.

Heidenhain
Tijdens de Demoweek opent Heidenhain letterlijk de deuren van het nieuwe Application Center, waar demonstraties en workshops worden gehouden. Hier kunnen bezoekers terecht met al hun programmeer- en applicatiekwesties. Bezoekers kunnen onder meer de opties van Dynamic Efficiency, Dynamic Precision en Connected Machining ervaren op de Hedelius Acura 65 freesmachine. Ook introduceert Heidenhain de TNC Club. Met het TNC Club lidmaatschap haalt de gebruiker van Heidenhain-besturingen het maximale uit zijn machine en besturing.

Mitutoyo
Als innovatieve fabrikant van precisiemeetapparatuur staat Mitutoyo wereldwijd bekend om haar hoogwaardige en technische expertise. De toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen die het volledige potentieel van meetapparatuur naar voren halen. Het Internet of Things (IoT) verbindt verschillende machines met het netwerk, waardoor productieprocessen in realtime kunnen worden gemonitord.

Locaties en openingstijden
De Demoweek vindt van 19 t/m 22 maart plaats in Ede en Veenendaal. Op de website www.demoweek.nl vindt u een plattegrond waarop u makkelijk kunt zien waar alle bedrijven te vinden zijn. Tijdens het event zijn alle bedrijven geopend op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. Bekijk op de website het schema om niets te missen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Röders introduceert compacte, modulaire automatisering

20-12 Röders heeft de RCF 150 voor het eerst voorgesteld tijdens EMO Milano 2021. Hier…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Automatisering

Hanwha cobot voorprogrammeren is verleden tijd dankzij 3D Vision

18-10 Daarnaast werd er als Nederlandse primeur de nieuwe Hanwha 3D Vision RAIV gepresteerd. Deze…

Automatisering

Hanwha cobot dag met primeur

06-10 Ook komen overige innovaties, ontwikkelingen en klant cases aan bod. Ook is er deze dag…

Automatisering

Cellro opent vestiging in Duitsland

15-09 Cellro krijgt in Brackenheim, vlakbij Heilbronn, de beschikking over een pand met een kantoor…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

MetavakNieuws

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning

08-09 Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als METAVAK in oktober maken van Smart Industry…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X