Digitale microscoop Keyence vereenvoudigt observatie en analyse

0

De VHX serie digitale microscopen van Keyence staan bekend om hun uitstekende prestaties: grote scherptediepte, uitzonderlijke beeldscherpte over de volledige diepte van het reliëf, brede waarnemingshoek, navigatie in het beeld, gemotoriseerde tafel, 3D metingen, grote vergroting (5-5000x), uiterst gebruiksvriendelijke kalibratiemodus. Met de VHX-6000 brengt KEYENCE nog meer innovatie naar de markt: verlichting uit meerdere hoeken, volledige eliminatie van reflecties op het bekeken oppervlak, uitzonderlijk snelle scherpstelling, geautomatiseerde verontreinigingsanalyse (conform de ISO 16232 norm voor het testen van de reinheid van auto-onderdelen en subassemblages), metaalkorrelanalyse, 100 x 100 mm mobiele tafel.

Een onbetwistbaar voordeel is de grote scherptediepte, wat de waarneming van kleine onderdelen veel gemakkelijker maakt. Dankzij de grote scherptediepte kunnen zelfs monsters met een onregelmatig oppervlak efficiënt en betrouwbaar worden gemeten (bijvoorbeeld voor het analyseren van verontreiniging volgens de ISO 16232 norm). De lens, de camera en de grafische kaart zijn dan ook ontworpen voor een optimale verhouding tussen scherptediepte, resolutie en helderheid.

Test reproduceerbaarheid
Het veranderen van de hellingshoek van de lens, of het roteren van de tafel hebben geen negatief effect op het gezichtsveld. Voor de operator betekent dit dat het doelobject intuïtief vanuit alle hoeken kan worden bekeken. Bovendien hoeft de operator de positie van het onderdeel niet te veranderen, vandaar de hoge reproduceerbaarheid. Observatieparameters, zoals vergrotingsfactor en belichtingsmethode, kunnen samen met het beeld worden opgeslagen. Zo kan de gebruiker nieuwe beelden vastleggen onder dezelfde omstandigheden als bij een bestaand beeld en direct analyserapporten maken met daarin zowel de vereiste parameters als het beeldmateriaal. Ten behoeve van betrouwbare 2D en 3D metingen zorgt het gebruik van verschillende parameters (kleur, contrast en hoogte) ervoor dat meerdere gebruikers metingen kunnen uitvoeren, zonder dat er daarbij verschillen optreden. Dit is mogelijk voor elke plek op het beeld. De meetresultaten kunnen worden opgeslagen op het beeld, of kunnen tevens worden geëxporteerd in CSV formaat voor latere analyse.

Multihoek verlichting
Gebruikers weten dat verlichting één van de belangrijkste elementen is in de microscopie (het bepaalt wat er kan worden waargenomen en onder welke omstandigheden). Dankzij de multihoek verlichtingsfunctie kan de gebruiker met één druk op de knop de ideale lichtinstellingen verkrijgen. Bovendien maakt het compacte ontwerp van de lens met dubbel objectief, gekoppeld aan de flexibiliteit van de tafel die vrijelijk onder elke hoek kan worden ingesteld, het makkelijker om het monster vanuit alle hoeken en op alle vergrotingsniveaus te observeren.

Oppervlakken in 3D observeren
Een van de voordelen van 3D beelden is dat ze op elk punt van het doelobject hoogtegegevens bevatten. Dit maakt het mogelijk om de werkelijke vorm van het te inspecteren onderdeel te meten. Nadat het 3D beeld is opgeslagen, kan op elk moment weer een nieuwe meting worden gedaan. Ontworpen door Keyence ingenieurs op basis van gebruiksgemak, snelheid en reproduceerbaarheid van metingen, stelt de VHX-6000 digitale microscoop serie de gebruiker in staat om onderdelen te bekijken, vast te leggen en te meten met behulp van één enkel instrument met ongeëvenaarde eenvoud en reproduceerbaarheid.