Disselhorst Metaal treedt toe tot MaatHof Groep

Disselhorst Metaal in Raalte wordt onderdeel van de MaatHof Groep. De integratie wordt gerealiseerd door een volledige overname van de aandelen van Disselhorst Metaal. De huidige eigenaar, Guido Slump, blijft nog gedurende 2024 aan als directeur om een soepele overgang te waarborgen.

Arnold Hofmeijer (links) en Frank Gelen (midden) vormen sinds 1 mei de directie van MaatHof Groep. Grootaandeelhouder Jan van de Maat (rechts) blijft beschikbaar in zijn rol als ambassadeur van het bedrijf.

Door deze samenvoeging ontstaat een krachtige groep metaalbewerkende bedrijven in Oost-Nederland met een gezamenlijke omzet van 35 miljoen euro en een personeelsbestand van 200 medewerkers. Tot de MaatHof Groep behoren reeds Broeze Nijverdal, Denekamper Metaalindustrie en GS Metaal te Vriezenveen. De nieuwe samenwerking heeft geen gevolgen voor de medewerkers van de betreffende bedrijven.

Guido Slump, huidig eigenaar van Disselhorst Metaal, is enthousiast over de overname: “De toetreding tot de MaatHof Groep biedt ons een unieke kans om te profiteren van elkaars expertise en middelen. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking de positie van Disselhorst Metaal in de markt aanzienlijk zal versterken en onze toekomst verder veilig zal stellen.”

Synergie en groeikansen

Om de nieuwe groep effectief te besturen en de synergiemogelijkheden en groeikansen in de markt optimaal te benutten, is de directie van de MaatHof Groep recent uitgebreid. Sinds 1 mei is Frank Gelen toegetreden tot de directie. Hij heeft de afgelopen vijf jaar als COO bij 247TailorSteel gewerkt, waar hij een cruciale rol heeft gespeeld in de groei, inclusief de internationale expansie. Met zijn kennis en ervaring is hij uitstekend gepositioneerd om de MaatHof Groep naar een nieuwe fase van groei en professionalisering te leiden.

Sinds 1 mei bestaat de directie uit twee personen: Frank Gelen als CEO en Arnold Hofmeijer als CFO. Grootaandeelhouder Jan van de Maat blijft beschikbaar in zijn rol als ambassadeur van het bedrijf. Gelen noemt de groeipotentie en de passie binnen de organisatie ‘enorm inspirerend’. “Ik kijk ernaar uit om samen met het team de strategische doelen te verwezenlijken en onze marktpositie verder uit te bouwen.”

Arnold Hofmeijer, die de MaatHof Groep sinds de oprichting in 2017 heeft geleid, zal zich in zijn nieuwe rol als CFO richten op financiële zaken, ondersteunende functies en strategische vraagstukken. Hij kijkt optimistisch naar de toekomst: “Met Frank aan boord kunnen we onze groeidoelstellingen versnellen en verder professionaliseren. Zijn ervaring en visie zullen ons helpen om nieuwe hoogten te bereiken en onze klanten nog beter van dienst te zijn. En met Disselhorst erbij komt dat in een stroomversnelling.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Doorlooptijden halveren? Vier plaatwerkbedrijven onderzoeken of het kan

19-04 De bedrijven die aan het project meedoen zijn Suplacon, Hoekman Roestvaststaal, Disselhorst Metaal en…

Plaatbewerking

Plaatwerk met service

11-09 “Het serviceconcept is wel ons ding”, zegt Guido Slump, directeur/eigenaar van Disselhorst Metaal. Er…

Plaatbewerking

Disselhorst Metaal groeit lekker door

13-02 Je zou het niet zeggen als je bij Disselhorst Metaal door de productieruimte loopt.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV