DMG Mori opent nieuwe huisvesting

0

DMG Mori opent op de eerste dag van de Demoweek de vernieuwde huisvesting in Veenendaal. Het hele pand is inclusief de demoruimte bij de tijd gebracht en heeft nu de look & feel van DMG Mori vestigingen wereldwijd.

 

Helemaal klaar is alles nog niet. Later dit jaar wordt in Veenendaal nog een 350 m2 grote hal met zware kraan bijgebouwd. Ook opent DMG Mori nog een dependance op de Brainport Campus in Eindhoven. Deze zal vooral worden gebruikt voor het trainen van klanten.

DMG Mori Netherlands is een 100% dochteronderneming van DMG Mori Europe, dat Europees de verkoop, service en operator- trainingen verzorgt voor de Duitse werktuigmachinefabrieken van Gildemeister en de Japanse machinebouwer Mori Seiki. DMG Mori speelt als leverancier in op de hedendaagse behoefte van productiebedrijven om snel, nauwkeurig en efficiënt te produceren. Dit maakt de machinebouwer mogelijk door het leveren van geavanceerde, snelle CNC draaimachines, meerspillen automaten, universele boor- en freesmachines, bewerkingscentra programmeerbaar van 3 tot 5 assen en laser- en ultrasoon-freesmachines. Ook verzorgt DMG Mori programmeer- en bedieningsscholingen zodat personeel moeiteloos met de apparatuur aan de slag kan en nog sneller en efficiënter kan produceren.

DMG Mori levert steeds meer CNC-machines inclusief automatisering uit eigen huis. Dit zal ook tijdens de Demoweek worden benadrukt. Het voordeel van de combinatie CNC-machine en automatisering vanuit één onderneming is onder andere dat de integratie van de robot- of gantryloader besturing in de machinebesturing veel dieper kan gaan. De hele automatisering kan bovendien worden aangestuurd vanuit Celos, DMG Mori’s eigen besturingssysteem.