DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

Voor het eerst presenteert DN Solutions zich van 13 t/m 17 september met de nieuwe naam op een vakbeurs. De machinebouwer (voorheen Doosan) pakt dit moment aan om meteen groots uit te pakken. In totaal zullen er negen bewerkingsmachines gepresenteerd worden op de AMB, waaronder vijfassers, multitasking bewerkingscentra, verticale en horizontale draaicentra en verticale bewerkingscentra. Ook kunnen bezoekers de nieuwste technologieën van DN Solutions op de AMB aanschouwen.

DN Solutions presenteert onder de nieuwe naam maar liefst negen machines op de AMB in Stuttgart. (foto: Tim Wentink)

DN Solutions geeft aan dat een beurs essentieel is om nieuwe technologie te ontdekken. “Het is alweer vier jaar geleden dat we met z’n allen op de AMB-beurs hebben kunnen samenkomen. Virtuele demonstraties, videoconferenties en diapresentaties zijn prima, maar ze kunnen niet de opwinding vervangen van het live zien en voelen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machinegereedschapstechnologie.”

De AMB wordt de eerste vakbeurs onder de nieuwe naam DN Solutions Europe. Daarom brengt de machinebouwer een volledig assortiment apparatuur uit de uitgebreide en veelzijdige productlijn naar de beursvloer. Alle machines die straks in Stuttgart te zien zijn hebben volgens DN Solutions één ding gemeen. Ze zijn ontwikkeld op basis van de feedback van klanten. Deze samenwerking stelt de machinebouwer in staat machines te ontwikkelen die voldoen aan steeds diverser wordende bewerkingsbehoeften.

Negen machines

In totaal presenteert DN Solutions negen machine op de AMB. Dankzij diverse demo’s kunnen bezoekers de machines van dichtbij ervaren. Voor vijfassige bewerkingen presenteert DN Solutions de DVF 5000 en DVF 4000-AWC. Beide machines zijn ontwikkeld om complexe werkstukken vijfassig simultaan te kunnen bewerken. In combinatie met de nieuwe AWC (Auto Work Changer) is het ook mogelijk om onbemand te verspanen.

Op het gebied van multitasking kunnen bezoekers hun hart ophalen bij de PUMA SMX2100ST. Met de toevoeging van een sub-spil en een lagere revolverfunctie, biedt de SMX2100ST een hoge productiviteit en nauwkeurigheid.

Met de Lynx 2100LYB, PUMA TT1300SYYB, en PUMA 5100LYA is er aan horizontale draaicentra geen tekort op de AMB. De machines zijn ontwikkeld om werkstukken compleet te bewerken. Bewerkingen zoals excentrisch groeven, frezen, tappen en boren zijn allemaal mogelijk in één machine. Niet alleen zorgt dit voor een hoge productiviteit, maar ook voor een hoge nauwkeurigheid.

Ook op het gebied van verticale en horizontale bewerkingscentra is er genoeg te zien op de stand van DN Solutions. De machinebouwer presenteert namelijk de verticale SVM 4100 die is ontwikkeld voor snelle, lichte bewerkingen en de horizontale NHP 5000 die geschikt is voor hoge verspaningssnelheden.

Tot slot wordt het PUMA V8300M heavy-duty verticale frees-boor-draaicentrum in de spotlights gezet. Deze machine is ontwikkeld om grotere onderdelen in één opspanning compleet te bewerken.

Nieuwe technologie

De AMB is voor DN Solutions ook een perfect moment om nieuwe technologie te presenteren. Zo wordt er veel aandacht geschonken aan CUFOS. CUFOS staat voor Customized User-friendly Flexible Operating System. Met deze pc-gebaseerde besturing is het mogelijk om de efficiëntie van machines  te maximaliseren. Tevens zorgt de open architectuur voor meer bedieningsgemak. Naast CUROS is ook de functie ‘Energy Consumption Monitor’ nieuw. Deze applicatie van het EZ Works-programma controleert het stroomverbruik en de CO2-emissiewaarden. Bedrijfstijd, cumulatieve totale verbruikswaarde en verbruik per programma kunnen hiermee worden gecontroleerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

AMB maakt inspirerende comeback

19-09 De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over…

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X