Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

Dormac CNC Solutions uit De Goorn zal tijdens METAVAK twee bewerkingsmachines en diverse optimalisatie- en automatiseringsoplossingen presenteren. Tot de highlights behoren de SMX2600s multitasking machine en het vijfassige DVF 5000 bewerkingscentrum van DN Solutions.

Dormac presenteert de SMX2600s multitaskingmachine op METAVAK.

Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s combineert zowel frees- als draaiwerkzaamheden in één machine en is daardoor goed inzetbaar voor compleetbewerking. Doordat de SMX2600s is voorzien van een gereedschapswisselaar is het mogelijk korte omsteltijden te realiseren en zelfs enkelstuks en kleine series te automatiseren. Een opvallende eigenschap is de ergonomische bouwwijze van de multitasking machine. Een goede toegankelijkheid tot de werkruimte en de ideale positionering van alle bedieningselementen en de gereedschapswisselaar aan de voorzijde van de machine, maken een prettige manier van werken mogelijk.

Compacte vijfasser

De DVF 5000 is de nieuwe generatie in de serie met compacte, vijfassige bewerkingscentra van DN Solutions. De tafel is ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, terwijl de motor voor het draaien van de B- en C-as een tandwielset heeft met verbeterde antislijtage en een hogere duurzaamheid. Nodulair gietijzer is toegepast op de gehele structuur voor een hoge stabiliteit, terwijl de toevoeging van een supportdrager het mogelijk maakt werkstukken te bewerken tot wel 400 kg. De machine is standaard uitgerust met een 12.000 toerenspil, maar optioneel kan er ook gekozen worden voor een optionele built-in spindel met een maximale snelheid van 18.000 min-1. Het gereedschapsmagazijn heeft een maximale capaciteit van 120 gereedschappen.

Net als bij de SMX2600s is ook de DVF 5000 ergonomisch geconstrueerd. Zo is de afstand van het midden van de pallet tot aan de deur zo kort mogelijk gemaakt, waardoor de operator eenvoudig de bewerkingsstatus kan controleren. De rechterdeur is ontworpen voor automatisch laden en lossen van werkstukken terwijl de voordeur tot de beschikking van de operator blijft. Een kraan kan het midden van de pallet bereiken. De verbeterde koelvloeistoftank vereenvoudigt het afvoeren van spanen wat een hoge proceszekerheid waarborgt.

Automatische machinebelading

Dormac brengt naast bewerkingsmachines ook automatiseringsoplossingen op de markt. Het aanbod reikt van gebruiksvriendelijke cobots van Doosan Robotics en de robotcellen van EasyRobotics tot aan custom-built automatiseringsoplossingen voor grotere en zwaardere producten. De mogelijkheden en voordelen van automatisering worden tijdens METAVAK ruimschoots onder de aandacht gebracht.

Optimalisatie

Ook rondom de machine moet het perfect voor elkaar zijn. In samenwerking met zusterbedrijf Dormatec Environment Systems brengt Dormac procesoptimalisatie naar een hoger niveau. Met diverse ‘Green Light Machining’ oplossingen kunnen bezoekers zich tijdens METAVAK laten informeren over luchtfiltratie, spaanproblemen of het reinigen van koelvloeistof. “Iedereen streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, waarbij de groene lamp van de driekleuren signaallamp zoveel mogelijk brandt. Dat vraagt om de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet wordt onderbroken, het aantal spindeluren toeneemt en de kwaliteit hoog en constant blijft. Tijdens METAVAK introduceren we daarom de hydraulische Weima A-200 spanenpers”, vertelt Mark Dekker, Marketingmanager bij Dormac. De Weima A-200 is ontworpen voor het samenpersen van staal, aluminium, kunststoffen en slijpslib. Het voornaamste doel van de spanenpers is om de waardevolle vloeistoffen uit de frees- en draaispanen terug te winnen.

Dormac CNC Solutions
Stand C104

Dormatec Environment Systems
Stand F105

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

Verspanen

Weima Puehler C.200 spanenpers wint emulsie terug

06-10 Elk metaalbewerkingsbedrijf kent het beeld maar al te goed: kiepcontainers die overvol zitten met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen