Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

Dormac CNC Solutions uit De Goorn zal tijdens METAVAK twee bewerkingsmachines en diverse optimalisatie- en automatiseringsoplossingen presenteren. Tot de highlights behoren de SMX2600s multitasking machine en het vijfassige DVF 5000 bewerkingscentrum van DN Solutions.

Dormac presenteert de SMX2600s multitaskingmachine op METAVAK.

Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s combineert zowel frees- als draaiwerkzaamheden in één machine en is daardoor goed inzetbaar voor compleetbewerking. Doordat de SMX2600s is voorzien van een gereedschapswisselaar is het mogelijk korte omsteltijden te realiseren en zelfs enkelstuks en kleine series te automatiseren. Een opvallende eigenschap is de ergonomische bouwwijze van de multitasking machine. Een goede toegankelijkheid tot de werkruimte en de ideale positionering van alle bedieningselementen en de gereedschapswisselaar aan de voorzijde van de machine, maken een prettige manier van werken mogelijk.

Compacte vijfasser

De DVF 5000 is de nieuwe generatie in de serie met compacte, vijfassige bewerkingscentra van DN Solutions. De tafel is ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, terwijl de motor voor het draaien van de B- en C-as een tandwielset heeft met verbeterde antislijtage en een hogere duurzaamheid. Nodulair gietijzer is toegepast op de gehele structuur voor een hoge stabiliteit, terwijl de toevoeging van een supportdrager het mogelijk maakt werkstukken te bewerken tot wel 400 kg. De machine is standaard uitgerust met een 12.000 toerenspil, maar optioneel kan er ook gekozen worden voor een optionele built-in spindel met een maximale snelheid van 18.000 min-1. Het gereedschapsmagazijn heeft een maximale capaciteit van 120 gereedschappen.

Net als bij de SMX2600s is ook de DVF 5000 ergonomisch geconstrueerd. Zo is de afstand van het midden van de pallet tot aan de deur zo kort mogelijk gemaakt, waardoor de operator eenvoudig de bewerkingsstatus kan controleren. De rechterdeur is ontworpen voor automatisch laden en lossen van werkstukken terwijl de voordeur tot de beschikking van de operator blijft. Een kraan kan het midden van de pallet bereiken. De verbeterde koelvloeistoftank vereenvoudigt het afvoeren van spanen wat een hoge proceszekerheid waarborgt.

Automatische machinebelading

Dormac brengt naast bewerkingsmachines ook automatiseringsoplossingen op de markt. Het aanbod reikt van gebruiksvriendelijke cobots van Doosan Robotics en de robotcellen van EasyRobotics tot aan custom-built automatiseringsoplossingen voor grotere en zwaardere producten. De mogelijkheden en voordelen van automatisering worden tijdens METAVAK ruimschoots onder de aandacht gebracht.

Optimalisatie

Ook rondom de machine moet het perfect voor elkaar zijn. In samenwerking met zusterbedrijf Dormatec Environment Systems brengt Dormac procesoptimalisatie naar een hoger niveau. Met diverse ‘Green Light Machining’ oplossingen kunnen bezoekers zich tijdens METAVAK laten informeren over luchtfiltratie, spaanproblemen of het reinigen van koelvloeistof. “Iedereen streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, waarbij de groene lamp van de driekleuren signaallamp zoveel mogelijk brandt. Dat vraagt om de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet wordt onderbroken, het aantal spindeluren toeneemt en de kwaliteit hoog en constant blijft. Tijdens METAVAK introduceren we daarom de hydraulische Weima A-200 spanenpers”, vertelt Mark Dekker, Marketingmanager bij Dormac. De Weima A-200 is ontworpen voor het samenpersen van staal, aluminium, kunststoffen en slijpslib. Het voornaamste doel van de spanenpers is om de waardevolle vloeistoffen uit de frees- en draaispanen terug te winnen.

Dormac CNC Solutions
Stand C104

Dormatec Environment Systems
Stand F105

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Online veilingplatform Surplex bezorgt overtollige machines een tweede leven

03-06 Deze taak is een kolfje naar de hand van Heikoop. Hij heeft tientallen jaren…

MetavakNieuws

METAVAK bouwt aan kennisprogramma met focus op Industry 4.0

03-06 De komende METAVAK is al over minder dan 4 maanden: 1, 2 en 3…

Automatisering

Dormac presenteert Doosan cobot met 30 kilo laadvermogen

03-06 Dormac omschrijft de P3020 als een baanbrekende palletising cobot, een nieuwe mijlpaal in het…

Toeleveren

Itter investeert in gezond binnenklimaat én stabiele temperatuurhuishouding

07-05 Itter is gespecialiseerd in de bewerking van aluminium. Het is dan ook het enige…

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

Verspanen

HWI verwelkomt drie nieuwe DN Solutions in half jaar tijd

04-03 Ton Wolvers heeft in 2016 HWI Machining overgenomen en sindsdien heeft het bedrijf de…

Toeleveren

Technology Update over cobots en robots in maakindustrie

27-11 Met de toenemende vraag naar high mix, low volume, high complexity producten in de…

Verspanen

‘Hoofdaannemer’ Dormac biedt altijd een totaaloplossing

20-11 “Door de wens van klanten hebben we onze diensten de laatste jaren steeds verder…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV