Dormer Pramet breidt aanbod uit met stiftfrezen

0

Dormer Pramet introduceert een nieuwe reeks van hardmetalen stiftfrezen in aanvulling op zijn aanbod van gereedschappen voor algemene bewerkingen. Er is keuze uit een ruim assortiment van vormen, zoals varianten met een kogelvorm, een spitse boogvorm, druppelvorm, vlamvorm, 60° en 90° verzinkers, kegelvorm en omgekeerde kegelvorm.

De introductie van de stiftfrezen maakt deel uit van de lancering van een uitgebreidere reeks van producten door Dormer Pramet die voor 1 april gepland staat. Dit is de eerste gecombineerde productintroductie sinds Dormer en Pramet vorig jaar werden samengevoegd.

De brede selectie van stiftfrezen van Dormer biedt legio mogelijkheden voor het bewerken van uiteenlopende materialen, zoals gehard staal, non-ferromaterialen en kunststof. De combinatie van een hardmetalen kop en stalen schacht (boven 6 mm) zorgt voor een ideale combinatie van stijfheid en kracht. Deze functie vermindert trillingen en draagt daarmee bij aan consistente en betrouwbare prestaties en een lange standtijd. De stiftfrezen kenmerken zich door een ontwerp met dubbele vertanding. Dit resulteert in een gemakkelijke hand, een hoger spaanvolume en de productie van korte, beheersbare spanen.

De kopsnijkantsgeometrie omvat daarnaast segmentvertanding om de freesbewerking dichterbij het hart te verbeteren. Dit vermindert de kans op spaanophoping en zorgt voor meer stabiliteit. De uitvoering met aluminiumvertanding is de eerste keuze voor het bewerken van non-ferromaterialen en kunststof. De grote spiraalhoek en spaanhoek zorgen voor een hoog spaanvolume.

De stiftfrezen van Dormer zijn ook verkrijgbaar met een TiAlN-coating. Dit resulteert in een langere standtijd bij zware toepassingen en vergroot de weerstand tegen snijkantopbouw, een veel voorkomend probleem bij verspaningsgereedschappen met een kleine spaangroefruimte.