Stiftfrezen voor veeleisende toepassingen

0

Dormer Pramet heeft zijn serie hardmetalen stiftfrezen uitgebreid om superlegeringen te bewerken en bouten te verwijderen. De legering specifieke serie is ontwikkeld voor de meest veeleisende bewerkingen van nikkel- en titaniumcomponenten in hightech industrieën, zoals de luchtvaart en energieopwekking.

Met geavanceerde snijgeometrie (AS) bieden deze stiftfrezen de mogelijkheid tot hoogwaardig bewerken met een soepele gecontroleerde snijactie voor een consistente oppervlaktekwaliteit in superlegeringen. Hierdoor is de serie ideaal voor het afbramen en afschuinen in onderhouds-, reparatie- en revisietoepassingen en in industrieën zoals de luchtvaart en energieopwekking. De AS-stiftrezen zijn verkrijgbaar in negen verschillende vormen en realiseren een snellere snijactie met hoge spaanafname. Ze zijn zowel los als in een set verkrijgbaar.

Afgebroken bouten

Daarnaast heeft Dormer Pramet een nieuwe serie stiftfrezen geïntroduceerd die speciaal ontworpen zijn voor het voorbereiden van het zuiver verwijderen van afgebroken bouten, zonder dat het schroefdraad en het onderdeel beschadigd raken. De nieuwe stiftfrezen zijn geschikt voor reparatie- en onderhoudstoepassingen en zijn verkrijgbaar in een gladde cilindervorm met vlakke eindsnijder en 150° verzinkboor-uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in diverse diameters en snijlengtes ten behoeve van de verschillende schroefdraadafmetingen en lengte uitvoeringen voor een goede toegankelijkheid.

De nieuwe serie stiftfrezen is speciaal ontworpen voor het voorbereiden van het schoon verwijderen van afgebroken bouten.
De nieuwe serie stiftfrezen is speciaal ontworpen voor het voorbereiden van het schoon verwijderen van afgebroken bouten.

Een speciaal ontwikkelde snijgeometrie is geschikt voor het frezen van oppervlakte geharde draden en benut maximaal de mogelijkheid om op het center te boren.

De stiftfrezen zijn los verkrijgbaar of als complete set inclusief korte spiraalboor HSS-Co en tapeinduithaler. De nieuwe uitbreiding vormt een aanvulling op het bestaande assortiment van Dormer Pramet aan stiftfrezen voor staal, roestvast staal, non-ferro materiaal, kunststof, glasvezel, composieten en universele toepassingen.