Dormer Pramet breidt assortiment boren uit

Gereedschappenfabrikant Dormer Pramet heeft zijn assortiment van Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, een volhardmetaalboor voor aluminium geïntroduceerd en tevens een centreerboor toegevoegd.

De Hydra boor is een kosteneffectieve optie voor het boren van grote diameters en is geschikt voor constructieve en algemene engineeringtoepassingen. De volhardmetalen wisselkoppen voor het bewerken van staal, roestvast staal en gietijzer vormen een eenheid met de gereedschapstalen boor.

Bestaande bodyopties (3xD, 5xD en 8xD) zijn uitgebreid met een 12xD voor diepgatboren en een 1.5xD optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten zoals startgaten voor de 8xD en 12xD uitvoering. De boorbody’s bieden constant hoge prestaties, zelfs na talloze kopwisselingen. Alle boren zijn voorzien koelmiddelkanalen om de snij-efficiëntie en spaanafvoer te verbeteren. De optimale passing tussen boortip en body maximaliseert de stijfheid van het gereedschap en bewerkstelligt zo een uitstekende gatnauwkeurigheid en nauwe toleranties. Ook passen in één body meerdere maten volhardmetalen wisselkoppen waardoor er minder belasting van de voorraad ontstaat. Daarnaast kunnen de koppen gemakkelijk worden gewisseld zonder dat de body van de spil wordt verwijderd. Hierdoor wordt de machinestilstand geminimaliseerd.

Gatbewerkingen
Daarnaast heeft Dormer Pramet zijn assortiment VHM Force-boren voor gatbewerkingen uitgebreid met een boor voor alle soorten aluminium, van zachte tot abrasieve kwaliteiten. De spaangroef- en snijgeometrie van het nieuwe assortiment Force N-boren heeft een spiraalhoek van 32°. Deze draagt bij aan het breken van spanen in kleine hanteerbare deeltjes en verkleint de uitgangsbramen die bij het boren in zacht materiaal kunnen ontstaan. Force N-boren die een hoog spaanvolume bij lage voedingskrachten bieden voor een betere kwaliteit van de gaten en een hogere productiviteit, zijn leverbaar in lengtes 5xD en 8xD met koelkanaal. Het bestaande assortiment volhardmetaalboren van Dormer Pramet omvat Force X-boren die voor een verscheidenheid aan materialen geschikt zijn en Force M-boren voor roestvast staal.

Snel en nauwkeurig centreren
Tot slot heeft Dormer Pramet een nieuwe volhardmetaalboor geïntroduceerd voor snel en nauwkeurig centreren. De R125 heeft een 150° zelfcentrerende puntgeometrie, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in combinatie met high-performance boren met punthoeken van rond de 140°. Hij biedt consistente prestaties en repeteerbaarheid in alle materialen, een meerlaagse TiAlN-coating voor een langere standtijd, verbeterde stabiliteit van de snijkant en perfecte bescherming tegen slijtage.

Het Hydra-assortiment omvat nu een 12xD-optie voor diepgattoepassingen en een 1.5xD-optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Portable klemsysteem Drillmate maakt boren gemakkelijk

08-07 Het nieuwe klemsysteem, dat licht in gewicht is en geschikt voor alle merken accuboormachines,…

Bedrijf en Economie

ABN AMRO voorspelt consolidatie in enorm groeiende verspaningsmarkt

15-03 De op volle toeren draaiende Nederlandse metaalbewerkers met verspaning als hoofdactiviteit staan volgens ABN…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV