Dormer Pramet draait RVS positief

0

Dormer Pramet heeft een nieuwe serie wisselplaten met positieve NF-geometrie voor het draaien van roestvast staal gepresenteerd. De dubbelzijdige wisselplaten zijn beschikbaar voor nadraaibewerkingen en licht voordraaien van roestvast staal, staal met een laag koolstofgehalte en superlegeringen. Er zijn meer dan 110 variaties aan wisselplaatvormen (C, D, S, T, V en W), afmetingen en hardmetaalsoorten ontwikkeld.

Josef Bittner, productmanager voor draaitoepassingen bij Dormer Pramet, stelt dat de uitgebalanceerde vorm van de spaanbreker resulteert in een stabiele en scherpe snijkant, met een groot oppervlak voor spaanvorming en -verwijdering uit de snijzone. “Ook zorgt de positieve geometrie voor lage snijkrachten waardoor trillingen zo veel mogelijk worden voorkomen. De combinatie van al deze positieve eigenschappen bevordert de duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat uiteindelijk resulteert in een goede productiviteit en een hoge oppervlakteafwerking voor de eindgebruiker.”
De nieuwe wisselplaten zijn dankzij de lage radiale snijkrachten geschikt voor instabiele bewerkingen, waardoor deze ook interessant zijn voor bedrijven die zich bezighouden met algemene draaitoepassingen.

Nieuwe wiperwisselplaten
Dormer Pramet heeft tevens nieuwe wiperwisselplaten geïntroduceerd voor het draaien met W-MR-geometrie. Deze zijn beschikbaar als CNMG12, DNMG15, WNMG06 en 08 wisselplaten. De W-MR-geometrie is geschikt voor het langs- en vlakfrezen van staal, roestvast staal en gietijzer. De dubbelzijdige wisselplaten hebben een positieve spaanbreker en een nieuwe vorm op de afvlakkant om een lage ruwheid bij het draaien te realiseren. Hierdoor zijn lagere snijkrachten en hogere voedingen mogelijk, waardoor de productie toeneemt, terwijl dezelfde oppervlakteafwerking geboden wordt als bij standaard wisselplaten. Bij correct gebruik kan slijpen geheel overbodig zijn.