Drie GARANT-producten Hoffmann Group bekroond voor designkwaliteit

0

De Hoffmann Group heeft opnieuw de German Design Award gewonnen. In de catagorie ‘Workshop and Tools’ werden de gereedschapswagen GARANT ToolCar en het GARANT magneetmeetstatief als ‘Winner’ gekroond. De kruiselings geslepen GARANT trekzaag werd bovendien met een ‘Special Mention’ onderscheiden.

Alle drie de producten overtuigden de internationale jury met een doordacht design, dat zowel functionaliteit als esthetiek combineert. De ToolCar en het magneet-meetstatief hebben begin 2018 reeds de iF Design Award ontvangen. Aansluitend won de ToolCar ook de Red Dot Award.

ToolCar
De GARANT ToolCar uit de nieuwe GridLine-serie heeft volgens de jury een modern, robuust design, dat hand in hand gaat met functionaliteit. Verschillende modules maken een individueel functionele indeling mogelijk: een optionele stroomvoorziening met randaarde-stekkerdozen levert energie voor elektrogereedschap en verlichting; protectoren beschermen wagen en werkstukken tegen beschadiging; geperforeerde wanden en led-verlichting breiden de wagen uit tot een veelzijdig inzetbare werkplek. Met behulp van zijn ergonomische 2-K-handvat kan de ToolCar van de Hoffmann Group eenvoudig en snel van plek naar plek worden gerold. Een centraal sluitsysteem vergrendelt de lades en het zij-compartiment veilig en betrouwbaar.

Magneetmeetstatief
Een formeel en functioneel ontwerp maakt het hydraulische GARANT magneetmeetstatief tot winnaar. Het product voor het klemmen en positioneren van meetklokken en zwenktasters is uitgerust met een hydraulische centrale klemming en een met rubber bekleed handwiel voor gelijkmatige fixatie van alle gewrichten. Volgens de jury geven de markante vormovergangen een professionele, hoogwaardige en moderne indruk, die goed tegemoet komt aan de vraag naar precisie en kwaliteit. Daarbij is het statief aangenaam lichtlopend en comfortabel in gebruik.

Trekzaag
Als derde product viel de GARANT-trekzaag in de prijzen. De compacte klapzaag overtuigde de jury dankzij het ergonomische 2K-handvat, dat stevig en veilig in de hand ligt en zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Bovendien werd het in verschillende hoeken instelbare zaagblad als ‘zeer goed’ aangemerkt. Het trekzaagblad met kruiselings geslepen trapeziumvertanding heeft een duurzame dunne coatinglaag, die ervoor zorgt dat wrijving en spaanaanhechting laag zijn. Hierdoor is de zaag met name geschikt voor snelle, rechte snedes.

De German Design Award behoort, naast de Red Dot en de iF Award, tot de wereldwijd gerenommeerdste designwedstrijden en is tot ver buiten de vakkringen hoog aangeschreven.