Dubbele certificering voor RVS Non Ferro en Rijkers

Rijkers en RVS Non Ferro in Uden hebben een certificeringstraject voor NEN-EN-ISO 3834 en NEN-EN 1090 succesvol afgerond. NEN-EN-ISO 3834 bevestigt de kwaliteitsborging voor het smeltlassen van metalen, terwijl NEN-EN 1090 de kwaliteit van de staal- en aluminiumconstructies onderstreept die de twee organisaties vervaardigen. 

RVS Non Ferro en Rijkers, onderdeel van moederorganisatie SLB Group, waren voorheen al NEN-EN-ISO 3834-gecertificeerd. “Door de minimale vraag van opdrachtgevers naar deze kwalificatie in combinatie met de keuringskosten, kozen we ervoor deze certificering te laten verlopen”, vertelt directeur Egbèr Smits van SLB Group. “Beide organisaties zijn echter wel altijd volgens deze norm blijven werken.”

Kleine stap naar NEN-EN 1090

De normen NEN-EN-ISO 3834 en NEN-EN 1090 overlappen elkaar deels, waardoor de stap om beide certificaten te behalen niet zo groot was. Na een intensieve periode, waarin beide normen grondig zijn bestudeerd en waar nodig nieuwe zaken werden geïmplementeerd, volgde in december een eendaagse audit. Die bestond onder meer uit interviews met medewerkers, controles van projecten en het gebruik van procedures. RVS Non Ferro en Rijkers behaalden beide certificeringen met een zeer goede beoordeling. Smits: “Een groot compliment voor onze medewerkers en een bevestiging van onze inzet op kwaliteit. De auditor van TÜV Nederland was onder de indruk van de organisaties en sprak vol lof over onze manier van werken en de kwaliteit van de producten in de werkplaats. Beide certificaten zijn twee jaar geldig. In die periode vindt jaarlijks een tussentijdse controle plaats, waarbij we moeten aantonen dat we nog steeds aan alle eisen voldoen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Complexe procestechnologische uitdagingen succesvol getackeld

19-02 Filoform, producent van onder meer kunstharsen voor het afdichten en isoleren van kabelmoffen, opende…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?