Duitse investeerder stapt in Wilvo

0

Het Duitse investeringsfonds Steadfast Capital heeft een belang genomen in de Wilvo Groep in Bergeijk, als onderdeel van een management buy-out.

Wilvo is een toeleverancier van hoognauwkeurig plaatwerk en aanbieder van gespecialiseerde industriële diensten. Samen met Louis Vosters, die een aanzienlijk aandeel in de groep behoudt, en zijn ervaren managementteam gaat Steadfast de internationale groei van de groep versnellen en de verdere strategische ontwikkeling van de onderneming en haar medewerkers ondersteunen.

Nick Money-Kyrle, Managing Partner van Steadfast Capital, een onafhankelijke private equity investeringsmaatschappij die zich richt op middelgrote bedrijven in Duitstalig Europa en de Benelux: “We waren van meet af aan onder de indruk van het managementteam onder leiding van Louis Vosters. Door de hoge mate van flexibiliteit en onafhankelijke werkwijze heeft het bedrijf uitstekende groeimogelijkheden, zowel organisch als door acquisities.”

Wilvo beschikt over hightech montagehallen met geavanceerde machines en grote deskundigheid, waarmee complexe projecten in kleine en grote series in korte tijd voor klanten in binnen- en buitenland worden uitgevoerd. Daarnaast heeft Wilvo twee cleanrooms (samen 1000 vierkante meter), die tot de grootste van Nederland behoren en geschikt zijn voor het reinigen van grote, zeer gevoelige machines en componenten. De financiën voor de hele operatie zijn verstrekt door ABN AMRO en het door Robeco beheerde Bedrijfsleningenfonds. Louis Vosters, zoon van één van de oprichters van Wilvo, heeft onlangs zijn 40-jarig dienstverband gevierd en daarbij tevens afscheid genomen als CEO. Vanwege zijn grote betekenis voor de gemeenschap van Bergeijk kreeg hij daarbij de ‘Eik van Bergeijk’ opgespeld door de burgemeester.