EDI via SCSN netwerk voor klanten Van Raak Staal

Door het SCSN netwerk te omarmen en faciliteren brengt Van Raak Staal de digitalisering van de toeleverketen tot op het diepste makers niveau.

Volgens Rob de Beule (links), general director van Stichting SCSN, en Martin Suiker, algemeen directeur bij Van Raak Staal, heeft het digitaal verbinden van alle schakels in de toeleverketen vele positieve onderdelen.

Een multinational in de Brainport regio wil uiteindelijk ook digitaal verbonden zijn met dat diepste makers niveau, tot soms wel 4 of 5 tiers diep. In die lagen met kleine, innovatieve maakbedrijven bevinden zich voor Van Raak Staal als relatief kleine regionale groothandel veel – potentiële – klanten. “Het is dus zaak dat zij ook mee kunnen schakelen via een standaard. En dan helpt het wel als wij dit mede omarmen en kunnen faciliteren”, zegt Martin Suiker, algemeen directeur bij Van Raak.

Betrokken vanaf de aftrap

Vanaf de aftrap van het TNO-initiatief  ‘Schakels in de keten’ in 2017 is Van Raak Staal betrokken geraakt bij wat nu uitgegroeid is tot het SCSN netwerk. “Destijds een vrijblijvende uitnodiging, gaandeweg een initiatief waar we niet meer omheen willen en kunnen”, vertelt Suijker. “Het idee om samen de best genetwerkte fabriek ter wereld maken waar mensen en bedrijven continu kunnen door ontwikkelen, sprak ons direct aan.”

Veel positieve voordelen

De digitaliseringsslag in de toeleverketen heeft vele positieve onderdelen. Datadelen oftewel de data één keer intypen geeft voordelen in termen van snelheid, accuratesse en hiermee het verminderen van de potentiële foutenlast en naderhand de vele correcties daarop. Rob de Beule, sinds oktober general director van Stichting SCSN, licht toe: “Ook voorkomt een SCSN verbinding dat er misstanden ontstaan tussen ketenpartners in termen van woordelijke en verbale communicatie. Een digitaliseringsprogramma binnen een productiebedrijf kent vele aspecten. SCSN kan hier een grote bijdragen in leveren.”

Van Raak ondersteunt al vijf SCSN berichten

Momenteel ondersteunt Van Raak al vijf SCSN berichten, te weten order, orderbevestiging, vrachtbrief, factuur en prijscatalogus. “Wij houden enerzijds de ontwikkelingen bij SCSN en anderzijds de behoeften bij onze klanten en leveranciers goed in de gaten. Hieruit volgen ongetwijfeld nieuwe innovaties”, zegt Suijker. Voor De Beule sluit dit prima aan bij de ambities van Stichting SCSN: “Voor 2023 ligt onze focus op het verder bekendmaken en uitrollen van SCSN met onze relaties, met volle ondersteuning van het SCSN-team.”

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Automatisering

Minder fouten en lagere kosten dankzij SCSN

20-04 Geautomatiseerd berichtenverkeer van MKB-maakbedrijven met klanten en leveranciers draagt bij aan efficiëntere digitalisering en…

Bedrijf en Economie

Mkb op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

30-11 De marktverkenning had tot doel inzicht te krijgen in hoe bereikbaar het Smart Connected…

Plaatbewerking

Nieuwe webportaal De Cromvoirtse bespaart klant veel tijd

23-02 Zij kunnen nu een hele assembly in één keer invoeren. Het softwaresysteem van De…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Materialen

Van Raak Staal opent extra vestiging

02-12 Met ingang van het nieuwe jaar wordt de Van Raak Groep uitgebreid met een…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

13-11 Ik zit me net enorm te verdiepen in de gossip van Story en Privé,…

Materialen

RVS-voorraad Van Raak Staal Oss fors uitgebreid

31-10 Klanten kunnen per direct bij Van Raak Staal Oss terecht voor een ruim assortiment…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen