Een robot programmeren met je smartphone

0

Deelnemer aan de Technologiestraat op TIV Robotics Benelux laat zien hoe het integreren van een robotarm in het bedrijfsproces eenvoudig en snel kan gebeuren. Het bedrijf uit Geldermalsen is ontstaan vanuit de behoefte om machinebouwers, system-integrators en OEM’ers te bedienen met hoogwaardige robotarmen en robotica-toebehoren.

Robotics Benelux toont tijdens TIV Hardenberg een Android-toepassing ten behoeve van Comau robots. De Comau robots zetten in op gebruiksgemak door middel van OpenRobotics, dat omslachtige interfaces die traditioneel nodig waren tussen robot en machinecontrollers om een naadloze mechatronische oplossing te integreren, elimineert. Hiermee wordt robotica een plug-and-play-component van de automatiseringsomgeving.

De app die Robotics Benelux tijdens TIV toont is het antwoord van Comau op de trend dat ook op de zakelijke markt smartphones en tablets niet meer weg te denken zijn. Comau wil gebruikers een intuïtieve, gemakkelijke en snelle manier bieden om een robot te besturen met behulp van een Android-tablet. Dat doet het bedrijf door de PickApp te lanceren, een app die gebruik maakt van een intuïtieve interface geïnspireerd door consumentenelektronica, mobiele telefoons en tablets. Programmeren kan in vijftien minuten zonder dat hiervoor een programmeertaal geleerd moet worden. Hiervoor is geen toestel voor elke robot nodig, de tablet kan onder meerdere robots worden en omgekeerd. Tijdens TIV Hardenberg al op de Technologiestraat de functionaliteiten van deze PickApp getoond worden.

Robotics Benelux, TIV Hardenberg
Stand 671