Nieuw hoofdkantoor voor Style CNC Machines

0
85

Style CNC Machines gaat verhuizen naar een andere locatie. Het bedrijf uit Bunschoten-Spakenburg heeft binnen de gemeente een kavel gekocht en gaat daar een nieuw bedrijfspand bouwen.

Style CNC Machines ontwikkelt zich en is uit het jasje gegroeid in het huidige pand, dat 2300 m₂ beslaat. In het ruim 25-jarig bestaan van de fabrikant van CNC gestuurde machines uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met meerdere vestigingen. Zo bouwt Style onder meer CNC gestuurde bewerkingscentra, draai-, en freesmachines en schuinbed-machines, ontwikkelt het bedrijf een eigen CNC besturing en beschikt het over een interne R&D afdeling. Toegankelijkheid en snelheid voor productie van enkelstuks en kleine series staan hierbij centraal. Naast het hoofdkantoor in Bunschoten-Spakenburg, zijn er verkoopvestigingen in België, Tsjechië en in Polen en Duitsland.

Enorme groei
Alleen al in de BeNeLux staan ruim 1500 Style machines en vooral de laatste jaren is Style enorm gegroeid, waardoor de ruimte in het huidige hoofdkantoor te klein is geworden. De wens was een geschikt stuk grond te vinden om de groei in de toekomst aan te kunnen. Hiervoor waren meerdere opties in verschillende gemeentes mogelijk. Style heeft er echter voor gekozen om binnen de gemeente Bunschoten-Spakenburg te blijven. “Het is simpel, autonome groei en de uitbreiding naar het buitenland hebben Style sterk laten groeien”, zegt Bastiaan Clement, managing director Style CNC Machines. “Het nieuwe pand wordt groter, efficiënter en bovenal op een prachtige locatie. Het nieuwe hoofdkantoor is tweeënhalf keer zo groot als de huidige locatie en wordt het aanzicht van het dorp. Style ontwikkelt CNC draai en freesbanken met de onze eigen unieke CNC besturingssoftware in samenwerking met haar klanten. In de toekomst gaan wij ons werkterrein nog verder uitbouwen en ons nieuwe pand biedt hiervoor alle ruimte. Style is trots op de mogelijkheid om in Bunschoten-Spakenburg te blijven en op een prominente plaats een nieuwe pand te betrekken.”

Oplevering
Op het aangekochte stuk grond wordt een geheel nieuw pand ter grootte van circa 6000 m₂ neergezet. In het nieuwe onderkomen komt een experience center van ruim 350 m₂, waar potentiële klanten uit binnen- en buitenland alle CNC machines en de Style besturingssoftware kunnen bekijken, testen en ervaren. De fabriek wordt zo ingericht zodat de meest moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast die afgestemd zijn op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek. Style verwacht begin 2019 te starten met de bouw en hoopt met alle medewerkers in 2020 te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand.