Efficiënt en duurzaam lasersnijden met Ruukki Laser staal

Ruukki en Galvano Metaal zijn gelijktijdig te bezoeken op stand 174 van TIV Gorinchem. Voor Ruukki staat deze beurs volledig in het teken van het Ruukki Laser staal.

“Opdrachtgevers kiezen voor een materiaal waarop ze 100% kunnen vertrouwen”, zegt Peter Scherf, country manager van Ruukki Benelux. De Finse staalproducent heeft een constante, hoogwaardige kwaliteit laser staal ontwikkeld, speciaal voor geautomatiseerd, snel en precies lasersnijden. “De constante chemische samenstelling, de vlakheid en het gladde oppervlak maken het product zeer geschikt voor onbemand lasersnijden en zorgen voor weinig storingen en omsteltijden. Bovendien zorgt Ruukki Laser voor foutloos en sneller lasersnijden”, zegt Scherf. “Het materiaal is goed buig- en lasbaar. Ruukki Laser heeft een constante dikte en een nauwkeurige tolerantie. Cruciaal voor een staalbewerkingsbedrijf om probleemloos en zonder tijdverlies puntgave onderdelen te snijden.”

Snel leveren
Leo van Zuijlen, productmanager van Galvano Metaalhandel, werkt graag met Ruukki samen. “De goede kwaliteit van Ruukki Laser is een belangrijk gegeven voor onze klanten”, zegt Van Zuijlen. Zij vragen om de beste kwaliteit laser staalplaten.” Een groot pluspunt van Galvano is de snelle levertijd: vóór 16.30 uur besteld wordt de volgende dag geleverd. Klanten willen immers hun voorraden zo klein mogelijk houden uit kostenoogpunt.

De samenwerking met Ruukki noemt hij ideaal. “Ruukki levert constante, hoogwaardige kwaliteit exact op tijd.” Van Zuijlen vertelt dat Galvano Metaal niet alleen dealer van Ruukki is, maar ook partner. “Dat is vrij uniek in de staalbranche. Bij bepaalde technische problemen bezoeken wij onze klanten samen met de technici van Ruukki om het probleem op te lossen. We helpen de operators om het snijproces te verbeteren.” Van Zuijlen legt uit dat Ruukki Laser een duurdere plaat is dan de laserkwaliteiten van andere staalproducten. “Uiteindelijk is het eindproduct goedkoper omdat de metaalbewerker 24 uur storingsvrij kan lasersnijden”, zegt Van Zuijlen.”

Duurzaam
Ruukki staat in de top 5 van de Dow Jones Sustainability index voor de meest duurzame staalproducenten ter wereld. In 2012 heeft het bedrijf een aantal milieudoelstellingen gerealiseerd. Hergebruik van eigen staalproductieafval nam toe met 12% ten opzichte van 2011/ Recycling van staal en minerale producten betekende een vermindering op van 600.000 ton CO2-uitstoot. “Ruukki Laser staal kan beschouwd worden als een duurzaam product”, zegt Scherf. “Omdat het materiaal vrijwel storingsvrij bewerkt kan worden, draagt Ruukki Laser staal fors bij aan een duurzaam en energiezuinig productieproces. Met kortere insteltijden, minder energieverbuik en minder afval na het lasersnijden. Een kwalitatief hoogwaardig product is per definitie duurzaam, want het bespaart uiteindelijk kosten. En dat tikt aan in onze branche.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

20-06 In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

MoVer al 30 jaar in de ban van lasersnijden

10-05 Toen Vernooy op 1 april 1993 met MoVer begon, zag het lasersnijden er in…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?