Efficiënt en duurzaam lasersnijden met Ruukki Laser staal

Ruukki en Galvano Metaal zijn gelijktijdig te bezoeken op stand 174 van TIV Gorinchem. Voor Ruukki staat deze beurs volledig in het teken van het Ruukki Laser staal.

“Opdrachtgevers kiezen voor een materiaal waarop ze 100% kunnen vertrouwen”, zegt Peter Scherf, country manager van Ruukki Benelux. De Finse staalproducent heeft een constante, hoogwaardige kwaliteit laser staal ontwikkeld, speciaal voor geautomatiseerd, snel en precies lasersnijden. “De constante chemische samenstelling, de vlakheid en het gladde oppervlak maken het product zeer geschikt voor onbemand lasersnijden en zorgen voor weinig storingen en omsteltijden. Bovendien zorgt Ruukki Laser voor foutloos en sneller lasersnijden”, zegt Scherf. “Het materiaal is goed buig- en lasbaar. Ruukki Laser heeft een constante dikte en een nauwkeurige tolerantie. Cruciaal voor een staalbewerkingsbedrijf om probleemloos en zonder tijdverlies puntgave onderdelen te snijden.”

Snel leveren
Leo van Zuijlen, productmanager van Galvano Metaalhandel, werkt graag met Ruukki samen. “De goede kwaliteit van Ruukki Laser is een belangrijk gegeven voor onze klanten”, zegt Van Zuijlen. Zij vragen om de beste kwaliteit laser staalplaten.” Een groot pluspunt van Galvano is de snelle levertijd: vóór 16.30 uur besteld wordt de volgende dag geleverd. Klanten willen immers hun voorraden zo klein mogelijk houden uit kostenoogpunt.

De samenwerking met Ruukki noemt hij ideaal. “Ruukki levert constante, hoogwaardige kwaliteit exact op tijd.” Van Zuijlen vertelt dat Galvano Metaal niet alleen dealer van Ruukki is, maar ook partner. “Dat is vrij uniek in de staalbranche. Bij bepaalde technische problemen bezoeken wij onze klanten samen met de technici van Ruukki om het probleem op te lossen. We helpen de operators om het snijproces te verbeteren.” Van Zuijlen legt uit dat Ruukki Laser een duurdere plaat is dan de laserkwaliteiten van andere staalproducten. “Uiteindelijk is het eindproduct goedkoper omdat de metaalbewerker 24 uur storingsvrij kan lasersnijden”, zegt Van Zuijlen.”

Duurzaam
Ruukki staat in de top 5 van de Dow Jones Sustainability index voor de meest duurzame staalproducenten ter wereld. In 2012 heeft het bedrijf een aantal milieudoelstellingen gerealiseerd. Hergebruik van eigen staalproductieafval nam toe met 12% ten opzichte van 2011/ Recycling van staal en minerale producten betekende een vermindering op van 600.000 ton CO2-uitstoot. “Ruukki Laser staal kan beschouwd worden als een duurzaam product”, zegt Scherf. “Omdat het materiaal vrijwel storingsvrij bewerkt kan worden, draagt Ruukki Laser staal fors bij aan een duurzaam en energiezuinig productieproces. Met kortere insteltijden, minder energieverbuik en minder afval na het lasersnijden. Een kwalitatief hoogwaardig product is per definitie duurzaam, want het bespaart uiteindelijk kosten. En dat tikt aan in onze branche.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Plaatbewerking

Dumaco Kampen pakt groeikansen

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen