Eindelijk een nieuwe cao Metalektro?

0
989

Zowel voor de werkgevers als de werknemers in de metalektro wordt het woensdag een spannende dag. Er wordt dan opnieuw onderhandeld over een nieuwe cao. De bonden voerden maandag de druk flink op met een grote stakingsdag van de metaalbedrijven in Noord-Nederland.

“Op meer dan 50 metaalbedrijven in de drie noordelijke provincies én bij Scania in Zwolle werd niet gewerkt”, meldt onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen. “Ik kan me zo voorstellen dat de individuele werkgevers het onderhand wel zat zijn. En dat zij ook hopen op een cao-akkoord, aankomende woensdag.” Wat De Jong betreft mogen al die werkgevers dat signaal per kerende post afgeven bij hún koepel, de FME. “Dan scheelt mij woensdag tijd aan de onderhandelingstafel.”

Want volgens hem is het signaal van de werknemers deze maandag 8 februari nog eens buitengewoon krachtig gebleken: “1.200 stakers – met die van Zwolle erbij 1.500 – meldden maandagochtend in het Friese Marum onversneden dat ze een goede nieuwe cao willen. En wel nu. Me dunkt, het is ook hoogtijd na pakweg negen maanden actievoeren.”