Emcon breidt uit met ontwikkeling en engineering

Emcon in Panningen is een samenwerking aangegaan met IM-Aces in Venlo voor het leveren van ontwikkelings- en engineeringsactiviteiten, als aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden op het gebied van toelevering van hightech componenten en assemblages vanuit onder andere China.

Ook de oprichter van IM-Aces, Ronald Hunslip, is blij met deze samenwerking. “Het geeft ons weer meer mogelijkheden de expertise en brede ervaring van onze experts optimaal te kunnen inzetten.”
Jan Raijmakers van Emcon: “Deze samenwerking past precies in het plaatje zoals we dat binnen ons concept van toelevering voor ogen hebben. Niet alleen kunnen we hooggekwalificeerde componenten en hightech samenstellingen leveren aan West-Europese klanten vanuit onze partnerbedrijven in China, Maleisië en Oost Europa, maar we kunnen nu ook de complete engineering van nieuw te ontwikkelen producten en samenstellingen verzorgen, inclusief de feasibility-studies. Belangrijk aandachtsgebied is hierbij ook het re-engineeren ten behoeve van kostenreductie. IM-Aces kan ons deze service volledig bieden.”

IM Aces
Ronald Hunslip, medepartner en oprichter van IM-Aces: ”Ons team is opgebouwd uit hooggekwalificeerde senioren vanaf 60 jaar, die in het bedrijfsleven hun sporen op managementniveau, onderzoek en engineering al ruimschoots hebben verdiend. Het is toch ook zonde dat deze, nog actieve en gemotiveerde senioren er op hun pensioengerechtigde leeftijd mee op moeten houden, terwijl zij hun kennis en enorme ervaring nog graag aan het bedrijfsleven ter beschikking willen stellen.”
Inmiddels bestaat IM-Aces uit zo’n 45 hooggekwalificeerde medewerkers die projectmatig in deeltijd werken en de meest uiteenlopende projecten adequaat kunnen afwerken; of dat nu onderzoeken zijn op het gebied van agro, technical engineering, marketing, of management support of financial support. Er zijn binnen het team steeds specialisten die dit projectmatig kunnen aanpakken. Daarnaast doet IM-Aces ook eigen innovaties. Om enkele te noemen: onderzoek naar de winning van zeldzame aardmetalen, ontwikkeling van een amandelkraakmachine of het bouwen van een platform voor 3D printers. “Omdat deze ervaren senioren veelal financieel onafhankelijk zijn, kunnen we werken met interessante tarieven”, aldus Hunslip.

Emcon
Jan Raijmakers: “Emcon is de partner voor MKB-bedrijven in de Benelux die graag vanuit China beleverd willen worden, maar dan wel op een kwaliteitsniveau dat we in West Europa gewend zijn. Wij beheersen het leveren van high-, en medium-tech mechanische onderdelen en productsamenstellingen in low volume/high mix vanuit China, Maleisië en Oost Europa. Daarnaast biedt Emcon support aan bedrijven die zelf in China willen gaan verkopen en/of produceren.
Alle hiervoor benodigde faciliteiten heeft Emcon voor zijn klanten reeds ter plekke beschikbaar: van productieorganisatie, inkoop, kwaliteitsbeheer, logistiek, voorraadbeheer, tot en met de financiële afwikkeling. Met de samenwerking met IM-Aces is daar nu een belangrijk aspect bijgekomen: ontwikkelings- en engineeringsactiviteiten. Gezien de tot nu toe bereikte positieve resultaten zijn we er vast van overtuigd met IM-Aces een partner te hebben gevonden die ons full service concept op het gebied van toelevering verder vervolmaakt”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Chinese invasie

04-03 Jarenlang was de machinemarkt voor de plaatwerkindustrie heel overzichtelijk. Er was een handvol A-merken,…

Automatisering

Robotdichtheid in China kent grote opmars

30-01 “Robotdichtheid is een belangrijke indicator voor de invoering van automatisering in de verwerkende industrie…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Verspanen

DMG Mori investeert 75 miljoen in productie 5-assers in China

14-04 De nieuwe productiefaciliteit van 35.000 vierkante meter zal zwaar geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden, zo…

Bedrijf en Economie

Snel herstel Chinese logistieke ketens

08-04 Twee derde van de Chinese fabrikanten, (r)etailers en logistieke dienstverleners zijn al op 80…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV